Simona Halep rămâne numărul 1 WTA până la finalul lui 2018!
Sport Ultima Ora

Simona Halep rămâne numărul 1 WTA până la finalul lui 2018!

Simona Halep rămâne numărul 1 WTA până la finalul lui 2018! Libertatea a făcut calculele, pe baza avansului pe care le are românca în clasament și ținând cont de restul turneelor care se vor desfășura până la finalul anului.

Simona Halep  (26 de ani) va încheia anul pe primul loc în clasamentul feminin profesionist de tenis, indiferent de rezultatele pe care le va înregistra la următoarele turnee la care va  mai participa în 2018.

Asta pentru că, în acest moment, Simona Halep are un avans de peste 2.000 de puncte față de Caroline Wozniacki, sportivă aflată pe locul 2 WTA. În prezent, Halep are 8.061 de puncte, iar Wozniacki doar 5.975 de puncte, iar pe final de an mai sunt doar două turnee, cel de la Wuhan, ‘Premier’, de 900 de puncte și cel de la Beijing, Premier Mandatory’ de 1000 de puncte. Chiar dacă Wozniacki le-ar câștiga pe amândouă, iar Halep ar ieși din primul tur, tot Simona va rămâne lider mondial. Mai este de disputat și Turneul Campioanelor, unde tot Simona este în avantaj, pentru că daneza are de apărat 1.500 de puncte, după ce, anul trecut, a câștigat competiția.

Sloane Stephens, locul trei mondial, campioana de la US Open 2017, trebuie mai întâi să-și apere punctele de anul trecut. E în optimile ediției din acest an.

După ce Caroline Wozniacki, ocupanta locului secund, fusese eliminată în turul secund, sâmbătă a fost rândul nemțoiaicei Angelique Kerber (4 WTA), cehoicei Petra Kvitova (5 WTA) şi franțuzoaicei Caroline Garcia (6 WTA) să părăsească întrecerea, în turul al treilea la US Open 2018.

Nemțoaica Angelique Kerber era singura care se putea apropia considerabil de românca de 26 de ani. Dacă se impunea la New York, ajungea la 7.295 de puncte. La US Open 2018, Kerber a fost învinsă cu 6-3, 3-6, 3-6 de slovaca Dominika Cibulkova.

De asemenea, cehoaica Petra Kvitova a fost învinsă cu 7-5, 6-1 de belarusa Arina Sabalenka, iar Caroline Garcia cu 5-7, 6-4, 7-6 de spaniola Carla Suarez Navarro.

Dacă ucraineanca Elina Svitolina nu va lua titlul la Flushing Meadows, atunci Simona va avea de luni, 10 septembrie, un avans intangibil până la finele anului de 2.086 de puncte față de actuala ocupantă a locului secund, Caroline Wozniacki.

În acest moment, singura sportivă care mai poate urca pe locul 2 la finalul turneului US Open 2018 este ucraineanca Elina Svitolina. Dar ea, dacă va cuceri trofeul, va fi la 1.746 de puncte de liderul mondial.

Indiferent însă ce se va întâmpla la Turneul Campioanelor, este cert că Simona Halep nu mai poate pierde în acest an prima poziție din topul Mondial. Revenită în România pentru ‘reîncărcarea bateriilor’, Simona Halep a declarat: ‘ Sunt bine, doar puţin obosită de pe drum. Viaţa merge înainte şi nu o să fac o dramă că am pierdut în primul tur la US Open. N-am avut inspiraţie în meciul respectiv’. Ajunsă la Constanța, Simona și-a anunțat fanii că își începe fiecare zi cu câte o alergare. ,,Dimensiunea succesului tău este măsurată de amploarea dorinței tale, de profunzimea visului tău și de cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către success’, a notat, pe un site de socializare, liderul WTA.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.