Roland Garros: Meciurile Halep - Petkovic şi Begu – Garcia, programate la ora 16:00
Halep
Sport Ultima Ora

Simona Halep, calificată în optimile de finală la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe germanca Andrea Petkovic cu 7-5, 6-0.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, cu numeroase răsturnări de situație. Halep a fost surprinsă de agresivitatea loviturilor nemțoaicei și nu s-a putut desprinde. Mai mult, a trebuit să recupereze avantajul de 2-0 obținut de Petkovic chiar în startul meciului.

Liderul mondial a condus cu 5-4 și a avut serviciul, dar nemțoaica a continuat să joace foarte inspirat și a egalat la 5. De acolo, Halep și-a ridicat considerabil nivelul jocului și și-a adjudecat setul cu 7-5, după 56 de minute.

Setul secund a mers într-o singură direcție. Halep a făcut break, iar Petkovic s-a accidentat la genunchi și nu a mai putut menține același nivel.

Intervenția fizioterapeutului nu a ajutat-o pe Petkovic, care, vizibil incomodată de problema la genunchi, a fost surclasată de Halep. A fost 6-0 pentru Simona, care obține o victorie liniștitoare înainte de a doua săptămână de turneu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.