Mihaela Buzărnescu produce surpriza turneului la Roland Garros: A eliminat-o pe a patra jucătoare a lumii 1
Sport Ultima Ora

Mihaela Buzărnescu produce surpriza turneului la Roland Garros: A eliminat-o pe a patra jucătoare a lumii

Mihaela Buzărnescu, locul 33 WTA şi favorită 31, a produs șocul turneului în turul trei la simplu la Roland Garros! Ea a eliminat-o pe sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul 4 mondial şi cap de serie 4. A fost 6-3, 7-6 pentru Buzărnescu.

Povestea jucătoarei de tenis Mihaelei Buzărnescu seamănă mult cu cea a Simonei Halep. În sensul că performanțele sportivei sunt rodul exclusiv al efortului unei familii care a reușit pe cont propriu, fără alte proptele.

Jucătoarea s-a chinuit groaznic, ca să reușească în carieră. Sportiva tocmai a atins semifinalele la simplu, joacă mâine, de la ora 13.30, cu Camila Giorgi (Italia) și finala la dublu (perechea Mihaela Buzărnescu – Lidziya Marozava înfruntă duetul Nicole Melichar – Kveta Peschke, de la ora 15.00), la turneul WTA de la Praga.

”Prima accidentare a avut-o la 21 de ani. Venea acasă și plângea: «Tati, alte fetele de ce pot, iar eu nu pot»? Probleme la umăr. Apoi, probleme la genunchi. A mers la medicul Filipescu, apoi la alt medic, recomandat de către cineva. Ne-a dat asigurări că operația a reușit, dar după o săptămână, Miki avea genunchiul umflat și acuza dureri. Am făcut operația în Românie, în Elveția nu ne permiteam să mergem, la ce costuri erau. Apoi, după ce și-a revenit, nu dorea nimeni să joace cu ea la dublu, din cauză că nu avea clasament bun. Și tot așa…”, povestește profesorul de sport Mihai Buzărnescu, de la ”Liceul Eliade” din București .

Doctorul Doru Filipescu este cel pe care regretatul Daniel Prodan l-a acuzat că i-a distrus cariera, operându-l greșit de menisc.

”În tot acest timp, mulți ne promiteau marea cu sarea, dar nu se țineau de cuvânt”, mai precizează Mihai Buzărnescu, care este nu doar tatăl, ci și antrenorul Mihaelei.

”Carmen Tocală (n.r. – fostă șefă a sportului românesc) a promit că ne ajută. Însă, doar și-a făcut reclamă, la fel ca și alții”, spune seniorul, aluzie la faptul că CSM București a refuzat să o legitimize pe Mihaela.

La 29 de ani, Mihaela Buzărnescu se axează și pe meciurile de dublu, sperând că astfel își va prelungi cariera. Dacă la simplu ocupă locul 37 WTA, la dublu se situează pe locul 66 WTA.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.