Miami Open: Simona Halep mai are un meci în competiția de dublu 1
Sport Ultima Ora

Miami Open: Simona Halep mai are un meci în competiția de dublu

Cu 19 victorii și 3 înfrângeri în 2018, Simona Halep așteaptă sezonul pe zgură, suprafața sa favorită. Va avea aproximativ o lună de pauză și va reveni în circuitul WTA la turneul de la Stuttgart (23-29 aprilie), turneu de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 816.000 de dolari, scrie digisport.ro.

Până atunci, însă, o putem urmări pe Simona duminică noapte, la Miami Open, în competiția de dublu, unde face echipă cu Irina Begu. Vor juca după miezul nopții, pentru calificare în sferturi, împotriva perechii Raquel Atawo (SUA) / Anna-Lena Grönefeld (Germania).

Înaintea prezenței de luna viitoare de la Stuttgart, Simona Halep își „va face încălzirea” cu echipa de Fed Cup a României, care întâlnește Elveția la Cluj-Napoca (21-22 aprilie), într-un duel care contează pentru accederea în Grupa Mondială 1.

„Vor urma antrenamente şi încerc să muncesc mai mult. Am fost accidentată şi nu prea am putut să fac ce trebuie. Fizic, sunt sănătoasă, cât se poate. Va trebui să mă odihnesc un pic şi după aceea să o iau de la capăt. E obiectivul meu să joc în Fed Cup şi să câştig meciurile”, a spus Simona după ce a fost eliminată, sâmbătă, de Agnieszka Radwanska în turul al treilea al competiției de la Miami.

În acest moment, Simona Halep se află pe primul loc al clasamentului WTA, cu 8.140 de puncte. Ea are un avantaj consistent, de 1.350 de puncte, faţă de ocupanta locului 2, Caroline Wozniacki. Își va menține această poziție cel puțin până în luna mai.

După Stuttgart, însă, începe misiunea grea de apărare a punctelor câştigate pe zgură. Simona a câştigat turneul de la Madrid şi a jucat finalele de la Roma şi Roland Garros. În total, Halep a adunat, în 2017, 2.885 de puncte, din competiţiile menţionate mai sus, puncte pe care trebuie să și le apere.

Pe de altă parte, o dată cu eliminarea Carolinei Wozniacki de la turneul WTA de la Miami și înainte ca ea însăși să părăsească Open-ul din Florida, Simona Halep avansează într-un clasament select și le va depăși pe Maria Șarapova și pe Dinara Safina în privința săptămânilor petrecute în postura de lider WTA. Toate calculele sunt în favoarea Simonei Halep. Jucătoarea originară din Constanța este sigură de poziția de lider cel puțin până pe 13 mai, ziua în care se va încheia turneul de la Madrid, pe care Halep l-a câștigat în ultimii doi ani.

Astfel, Simona va aduna minimum 27 de săptămâni petrecute pe primul loc în topul WTA, performanță care o va aduce pe locul al 13-lea în istorie în această privință. Va depăși nume precum Dinara Safina(26 de săptămâni) sau Maria Șarapova (21) și va mai avea doar trei sportive de întrecut pentru a intra în top 10 all-time: Angelique Kerber (34), Amelie Mauresmo (39) și Victoria Azarenka (51).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.