LOVITURĂ dură pentru Roger Federer: se retrage trei luni din tenis 1
LOVITURĂ dură pentru  Roger Federar; se retrage trei luni din tenis
Sport Ultima Ora

LOVITURĂ dură pentru Roger Federer: se retrage trei luni din tenis

Liderul mondial, Roger Federer, a fost învins de jucătorul aflat pe locul 175 ATP, în turul doi al turneului Masters 1000 de la Miami şi, neapărându-şi punctele aferente titlului câştigat în 2017, pierde şefia clasamentului mondial în favoarea lui Rafael Nadal, deţinătorul trofeelor de la Roland Garros şi US Open.

La câteva zeci de minute după încheierea meciului, Roger Federer a anunţat la conferinţa de presă că îşi ia o pauză de trei luni din circuit şi va rata tot sezonul de zgură, inclusiv turneul de la Roland Garros.

Australianul Thanasi Kokkinakis a reuşit, sâmbătă noapte, victoria carierei în faţa numărului unu mondial, Roger Federer: 3-6, 6-3, 7-6(4). Kokkinakis a venit de nicăieri – fiind doar la al cincilea turneu jucat în ultimele şapte luni, din pricina problemelor de sănătate care l-au ţinut departe de teren. Tânărul în vârstă de 21 de ani a reuşit o revenire fantastică, după ce elveţianul a câştigat primul set în 35 de minute. Cu o frecvenţă a primului serviciu de doar 42%, Thanasi nu a ameninţat vreun moment poziţia dominantă a lui Federer în setul inaugural, relatează Mediafax.

„Eu sunt un tip care gândeşte pozitiv, cred că fiecare meci este o oportunitate. Sunt dezamăgit de faptul că nu am găsit o soluţie. Dar, el a fost un pic mai bun decât mine, astăzi. El a fost mai relaxat, aşa că am meritat să pierd numărul unu mondial, astăzi – atât a fost de rău. Am stat pe modul ‘căutare’ tot meciul. Ce faci mai departe? Iei o pauză, te detaşezi, revii la antrenament şi munceşti”, a spus Roger Federer, despre victoria lui Kokkinakis.

Elveţianul are 20 de titluri de Mare Şlem în palmares, dar un singur trofeu la Roland Garros, în 2009, după o finală disputată împotriva lui Robin Soderling, cel care îi uşurase misiunea spre completarea ‘career Grand Slam’-ului, eliminându-l pe Rafael Nadal.

De înfrângerea lui Roger Federer profită, în termeni de clasament, spaniolul Rafael Nadal. Ţinut în afara circuitului de accidentări la şoldul drept – problemă apărută prima dată în timpul sfertului de finală de la Australian Open şi care l-a forţat pe iberic la abandon în faţa lui Marin Cilic, Nadal va reveni pe prima poziţie a clasamentului mondial, luni, 2 aprilie, după o pauză de şapte săprămâni, fără a fi jucat vreun meci la Miami.

Rafael Nadal va ocupa fotoliul de lider mondial pentru a cincea oară în carieră. Cu un avantaj minim, de 100 de puncte (8.770 puncte, faţă de 8.670 puncte – Federer), ibericul are asigurată prima poziţie ATP pentru trei săptămâni – adică pentru startul sezonului de zgură. La capătul primului turneu Masters 1000 disputat pe zgură, la Monte Carlo (14-22 aprilie), Nadal poate pierde numărul unu mondial, dacă nu îşi apără trofeul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.