meci Steaua - Rapid
Arena
Sport Ultima Ora

Jandarmeria și-a dat cu stângul în dreptul la meciul Steaua – Rapid

Jandarmeria Română a sancționat 57 de suporteri –  25 de suporteri au primit interdicţie de a intra pe stadioane timp de un an în timp ce alţi 32 nu vor putea participa la competiţii sportive în următoarele şase luni -, în urma incidentelor de la derby-ul Steaua Bucureşti – Academia Rapid. Organizatorul jocului şi firma de securitate au fost amendaţi.

După ce unii suporteri prezenţi la meciul de fotbal din liga a IV-a, dintre CSA Steaua Bucureşti şi Academia Rapid, ce a avut loc sâmbătă seară pe Arena Naţională, s-au luat la bătaie, au rupt scaunele din tribune şi apoi le-au aruncat pe teren, Jandarmeria a intervenit la rându-i cu gaze lacrimogene de câteva ori. Duminică, Jandarmeria a anunţat că a dat 77 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 42.400 de lei pentru „participarea şi provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafaţa de joc sau injurii şi săvârşirea de acte şi gesturi obscene”. Și atât!

Interesant este că nimeni nu cere cel puțin scuze spectatorilor, plătitori de bilete, prinși la înghesuială în timpul violențelor. Jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene fără să țină cont că în grupul vizat au nimerit fără voie copii, femei și alți spectatori pașnici. Această minoritate a fost nevoită să părăsească stadionul în timpul meciului, întrerupt pentru numai 7 minute. Scuzele nu vin nici din partea Jandarmeriei, nici din partea organizatorilor meciului sau a firmei de securitate implicate în violențele de sâmbătă seara.

Bilanțul pare o faptă de mândrie pentru jandarmi, anunțând că 57 de suporteri nu vor mai putea intra pe stadioane în perioada următoare. Mai exact, 25 de suporteri au primit interdicţie de a intra pe stadioane timp de un an de zile în timp ce alţi 32 nu vor putea participa la competiţii sportive în următoarele şase luni.

Numai că membri galeriilor care au pornit violențele sunt cunoscuți de ani în șir drept periculoși de Jandarmerie, iar aceasta le-a permis fără probleme accesul pe în tribune.

Jandarmii au constatat şi 11 fapte de natură penală, astfel că suporterii respectivi vor avea şi dosare penale.

Totodată, organizatorul meciului, dar şi societatea privată de securitate au primit amenzi de câte 5.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legii privind asigurarea condiţiilor de siguranţă a spectatorilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.