Echipa de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele CE și merg la Campionatul Mondial din Japonia
S+au aflat adversarele echipelor româneşti de handbal feminin. Cu cine vor juca în grupele Ligii Campionilor
Sport Ultima Ora

Duminică, România joacă împotriva Olandei, în Campionatul european de handbal

Naţionala feminină de handbal joacă duminică, de la ora 19.00, meciul cu Olanda. Cele două naţionale îşi fac debutul în grupa principală de la Nancy a Campionatului European, fiind pe primele două locuri, informează Mediafax.

Ambros Martin are la dispoziţie toată echipa, principala preocupare a selecţionerului fiind să le readucă pe jucătoare în febra turneului final, după trei zile de pauză.

România intră în luptă cu doi portari, Yuliya Dumasnka şi Denisa Dedu, care au cel mai bun procentaj la turneul final. Olanda răspunde cu un alt portar de clasă mondială, Tess Wester.

„Nu ne-am întâlnit până acum cu Olanda. Într-adevăr este o echipă puternică, a obţinut medalii în ultimii ani, jocul lor este destul de asemănător cu cel al Norvegiei, încearcă să practice un joc în viteză. Dar avem capacitatea de a le face faţă şi a câştiga împotriva lor”, a declarat, pentru ProSport, Denisa Dedu, declarată MVP (most valuable player -n.r.) la partida România – Germania (scor 29-24)

„Mental ne-am pregătit pentru Olanda de când s-a terminat meciul cu Norvegia. Le întâmpinăm aşa cum am făcut-o şi cu restul echipelor. La ultimele meciuri ne-am obişnuit să tot alergăm, să ne repliem. Pentru mine nu contează cine este în faţa noastră, atât timp cât lângă mine sunt persoanele care contează, astfel încât să jucăm cât mai bine. Nu ar trebui să ne temem de nimic şi atunci o să ajungem acolo unde ne dorim”, a declarat Melinda Geiger, inter dreapta.

„Ne simţim foarte bine, ne-am revenit, ne-am recuperat, ne-am antrenat, ne dorim să jucăm la fel de bine şi cu Olanda, aşa cum am făcut-o şi până acum. Va fi un meci foarte dificil, dar suntem super-motivate şi cred că o să facem treabă bună şi în acest meci. Avem nevoie şi de mai multă energie decât a fost nevoie cu Norvegia”, a spus și pivotul Crina Pintea.

În acest moment, România, Olanda și Germania au câte patru puncte.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii