Belarusa Arina Sabalenka
Belarusa Arina Sabalenka
Sport Ultima Ora

De ce adversarea Simonei Halep, Aryna Sabalenka, este de temut

În această seară Simona Halep va disputa meciul din semifinala de tenis WTA Cincinnati cu Aryna Sabalenka, de la ora 23:00.

O nouă săptămână, o nouă semifinală pentru Simona Halep, care are şansa de a juca a treia finală a carierei la Cincinnati, după cele pierdute în 2015 şi 2017. Pentru asta, liderul mondial trebuie să treacă de o jucătoare într-o formă extraordinară.

Aflată pe locul 34 în lume, Aryna Sabalenka a învins patru jucătoare de Top 10 WTA în ultima lună, iar acum încearcă să o învingă şi pe ocupanta locului 1 mondial.

Halep a întâlnit-o doar o dată pe jucătoarea din Belarus, în acest an, la Shenzhen, când românca s-a impus fără probleme, cu un dublu 6-2. Situaţia este, însă, diferită acum.

„Nu am mai jucat de atunci, dar observ că este foarte încrezătoare în propriile forţe şi loveşte mingea foarte puternic. Va fi o mare provocare, cu siguranţă. Eu sunt aici să dau tot ce am şi să lupt pentru a câştiga”, a declarat Halep, înaintea meciului care va fi azi.

De cealaltă parte, Sabalenka ştie că o aşteaptă un meci cu adevărat dificil, împotriva unei adversare care, la ultimele patru turnee la care a participat – Roland Garros, Wimbledon, Montreal şi Cincinnati – a pierdut un singur meci.

„Este o jucătoare tare, o adevărată luptătoare care întoarce toate mingile şi care se mişcă foarte bine pe teren”, a spus Sabalenka.

Simona Halep va juca în semifinale cu Aryna Sabalenka, cea care a trecut în sferturi de Madison Keys. Duelul este programat sâmbătă seară, de la ora 23:00.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.