Campioana României, CFR Cluj, a suferit o adevărată umilință în Luxemburg, în fața celor de la Dudelange, în play-off-ul Europa League
Sport Ultima Ora

Campionatul românesc de fotbal este praf! Cea mai bună echipă a noastră a luat bătaie de la ”Dudelange”!

Campioana României, CFR Cluj, a suferit o adevărată umilință în Luxemburg, în fața celor de la Dudelange, în play-off-ul Europa League. În ciuda faptului că CFR era considerată favorită, cei de la Dudelange au dominat meciul și au încris de două ori prin golgheterul echipei Davis Turpel, cel care a marcat în minutul 67 și în minutul 80.

CFR Cluj s-a făcut de râs în deplasarea cu Dudelange, din prima manșă a play-off-ului Europa League. Luxemburghezii s-au impus cu 2-0, iar campioana României va avea o misiune deosebit de complicată în returul de peste o săptămână.

CFR a fost modestă în prima repriză și a contat doar o dată, în minutul 31, când golul lui Omrani a fost anulat pe motiv de ofsaid. În rest, luxemburghezii au dominat și nu i-au lăsat pe „feroviari” să creeze pericol.

Evoluția dezastruoasă a campioanei României a continuat și în repriza secundă. Singura diferență a fost că Dudelange a înscris de două ori, demonstrând că nu a eliminat-o întâmplător pe Legia în turul precedent.

Deschiderea de scor a venit în minutul 67. Cristi Manea, extrem de ezitant tot meciul, a greșit intervenția la o centrare, mingea a ajuns la Couturier, al cărui șut a fost respins de Arlauskis până la Turpel, care a înscris din câțiva metri.

Campioana Luxemburugului și-a majorat avantajul cu 10 minute înainte de final. Daniel Sinani a executat plasat o lovitură liberă de la 22 de metri, Arlauskis a intervenit prea târziu, iar mingea a intrat în poartă.

Cele 8 minute de prelungiri n-au salvat-o pe CFR din derivă. S-a terminat 2-0 pentru Dudelange, o seară de coșmar pentru CFR și fotbalul românesc.

Clujenii vor încerca să întoarcă soarta calificării în returul de peste o săptămână de la Cluj, însă nu vor avea o misiune facilă împotriva echipei care s-a impus și pe terenul Legiei, campioana Poloniei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.