ALERTĂ. Oficialitățile spun că există RISC ridicat de RĂSCOALĂ în Bucureşti, ”cu potențial catastrofic sever”!
Social Politic Ultima Ora

Alertă. Este oficial. Guvernanții spun că există risc ridicat de răscoală în Bucureşti, ”cu potențial catastrofic sever”!

În Planul de Analiză a Riscurilor în Municipiul Bucureşti (PARMB) (VEZI AICI), la capitolul trei, se vorbeşte despre potenţialele catastrofe sociale care ameninţă oraşul, determinate de incertitudini sociale şi de sărăcie. PARMB: “Prin riscuri sociale se înţeleg evenimente majore care afectează un mare grup uman şi care au consecinţe sociale cu potenţial catastrofic sever”. Autorităţile se tem de o posibilă răscoală în Bucureşti.

Ceea ce îngrijorează este faptul că riscul social’ în Capitală este pus de specialiştii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă alături de cutremure, inundaţii sau epidemii, adică tensiunile acumulate în plan social sunt atât de mari, încât pot deveni catastrofale. PARMB arată că aceste tensiuni pot exploda pe stadioane, în spaţiile libere în timpul mitingurilor, inclusiv la Piața Victoriei, sau în cartierele foarte sărace în mai multe moduri.

Polii violenţei: Giuleşti Sârbi şi Ferentari

Riscul social cu potenţialul de violenţă cel mai ridicat poate apărea însă în timpul manifestărilor spontane, disparate ale unor mase de oameni cu nivel de trai redus, din zonele defavorizate ale oraşului: Ferentari, Zăbrăuţi, Prelungirea Ferentari, Giuleşti Sârbi şi Săbăreni, ca să numim doar cartierele care apar în documentul oficial. Aici se subliniază şi faptul că masele mai sus-menţionate sunt foarte uşor de manipulat, de orientat către acte de tip terorist. Concluzia: ”Putem aprecia că, la nivelul Bucureştiului, riscul social este foarte mare”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.