Casa Națională de Pensii a făcut anunțul! Impozitează pensiile... ilegal 1
Social Economic Justiție Politic Ultima Ora

Casa Națională de Pensii a făcut anunțul! Impozitează pensiile… ilegal

Legea bugetului de stat ar putea fi aprobată abia luna viitoare, iar în aceste condiții Casa Națională de Pensii a făcut anunțul cu privire la pensiile care vor fi impozitate până când se va stabili un cadru legal. Potrivit documentului, cotele de contribuţii de asigurări sociale sunt 25% din salariu, iar pensiile care depășesc 2.000 vor fi impozitate cu 10%.

4% este suma datorată în cazul condiţiilor deosebite de muncă de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, în timp ce cota de contribuţie aferentă fondurilor de pensii administrate privat este de 3,75%. Casa Națională de Pensii Publice a publicat indicatorii folosiți în sistemul public de pensii, în funcție de care sunt plătite contribuțiile sociale.

Problema este că pensia provine din salarii care au fost impozitate deja. Ca atare, impozitarea pensiei este a doua impozitare, ceea ce este ilegal. Ca atare, orice pensie a fost impozitată,  intră în sfera ilegalității. Tot ce au făcut și vor face guvernele până acum, în acest sens, a fost și va fi un abuz.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.