Dăncilă, MESAJ DE ULTIMĂ ORĂ pentru Iohannis. ”Să își schimbe atitudinea”
viorica dancila
Social Politic Ultima Ora

Viorica Dăncilă și i-a pus în cap și pe elevi; ce i-a nemulțumit pe copii

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) condamnă declaraţiile Vioricăi Dăncilă care a spus, referindu-se la modul în care a înţeles afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, că “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi” şi solicită scuze publice din partea premierului.

Reprezentanţii AEC au scris, sâmbătă, pe pagina de Facebook că este grav faptul că în 2018 premierul „promovează atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”.

„Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 şeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrităţii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să îşi asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere”, scriu reprezentanţii AEC.

Aceştia îi solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România.

„Atâta timp cât persoanele de la conducerea ţării fac afirmaţii de genul acesta, considerându-le normalităţi, nu ne putem aştepta la o schimbare a paradigmei în educaţie, cu atât mai puţin la o adaptare a sistemului de învăţământ, alături de mentalităţile care îl constituie, la cerinţele şi aşteptările secolului al XXI-lea”, mai spun reprezentanţii AEC.

Viorica Dăncilă a refuzat vineri să se prezinte la Cotroceni, la întrunirea convocată de preşedintele Klaus Iohannis, pe tema medierii dintre Guvern şi BNR.

„Când m-a întors din Israel am văzut declaraţiile preşedintelui, că mă cheama ca la şcoală. Sunt premierul României şi nu pot accepta acest lucru”, a spus Dăncilă.

Referindu-se la o posibilă prezenţă în şedinţa de Guvern a lui Klaus Iohannis, premierul a spus că „domnul preşedinte trebuie să anunţe dacă vine la şedinţa de guvern şi trebuie să fie pe ordinea de zi un punct care să necesite prezenţa preşedintelui. Nu suntem la şcoală, ca să vină domnul profesor să ia elevii de urechi, suntem oameni responsabili”.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii