Răscoala ”pestei porcine” continuă: DSV nu poate omorî animalele oltenilor! Au dispărut din cotețe!
Social Ultima Ora

VIDEO. Răscoala ”pestei porcine” continuă: DSV nu poate omorî animalele oltenilor! Au dispărut din cotețe!

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) din Dolj nu au putu intra în localitatea  Secu. Fermierii cărora voiau să le omoare porcii, preventiv, pe motiv de pestă porcină, au făcut scut între animale lor și oficialități. A fost prima victorie a fermierilor împortiva unor oficialități care nu pot prezenta nici un buletin de analiză care să se certifice prezența virusului în România! Astăzi, DSV a adus și mai multe forțe. Au reușit să intre în localitate, dar, surpriză! Porcii nu mai erau în cotețe! Dispăruseră. A fost a doua victorie a răscoalei împotriva ”pestei porcine”.

DSV a declarat că a găsit pestă porcină în localitatea Secu, Dolj. A încercat să intre în localitate pentru a omorî toți porcii din localitate, preventiv. Surpiză: deseviștii au fost opriți la intrarea în comună de fermiei. Aceștia au cerut dovada existenței virusului la animalele din localitate. Din nou surpiză: nu li s-a oferit nici un fel de dovadă!

Nervoși, oamenii au spus că că DSV va mai intra în localitate doar când va avea dovada existenței virusului, pe de o parte, și nu vor ridica decât porcii bolnavi, conform buletinelor de analiză, restul animalelor vor rămâne în cotețele lor.

DSV a adus Poliția, dar nici așa nu au putut intra. Până la urmă, oficialitățile s-au rezumat la a pune filtre la intrarea/ieșirea din localitate, pentru ca fermierii să nu scoată carne de porc din Secu, județul Dolj.

VIDEO. Răscoala ”pestei porcine” continuă: DSV nu poate omorî animalele oltenilor! Au dispărut din cotețe!

Desigur, la filtre s-au așezat covoarele cu dezinfectant și a început stropirea roților mașinilor împortiva pestei porcine care, oficial, nu are antidot. Până acum nimeni nu a răspuns întrebării de ce se cheltuiesc bani cu această stropire, din moment ce virusul nu are antidot…

A doua zi, DSV și forțele de ordine au luat comuna cu asalt! În mod straniu, fermierii nu păzeau drumul, era liniște. Oficialitățile și-au frecat mâinile de bucurie: puteau pune în aplicare planul de omorâre a 94 de porci în Secu, județul Dolj. Intră în prima curte. Cotețul este gol. A doua curte: cotețul este gol. În fine ”dispărură” porcii oltenilor! Din 94 de bucăți, DSV a găsit doar trei! I-aum asomat pe aceștia trei, au lăsat filtrele la intrarea în localitate împotriva ”traficului” cu produse de porc… și au plecat furioși.

VIDEO. Răscoala ”pestei porcine” continuă: DSV nu poate omorî animalele oltenilor! Au dispărut din cotețe!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.