VIDEO. Imaginile zilei la Timișoara. Deszăpezirea se face cu… suflanta de frunze
Social Ultima Ora

VIDEO. Imaginile zilei la Timișoara. Deszăpezirea se face cu… suflanta de frunze

Timișorenii care au trecut vineri prin zona parcului de la Uzina de Apă, de pe malul canalului Bega, au văzut uluiți noua tehnică de curățat zăpada de pe trotuare. Un angajat al Societății de Drumuri Municipale a fost filmat în timp ce împrăștia zăpada cu un aspirator stradal, folosit în mod normal pentru a îndepărta frunzele, relatează Opinia Timișoarei.

Unii dintre trecători s-au amuzat urmărind tehnica de deszăpezire, în vreme ce alții au spu că „măcar se face ceva” pentru a curăța zăpada.

Primăria Timișoara nu are contract pentru deszăpezirea orașului cu o firmă specializată în acest sens. În decembrie 2018, autoritățile orașului de pe Bega au organizat o licitație, însă nu s-a prezentat nicio societate, cu toate că termenul de înscriere a fost prelungit până pe 20 decembrie 2018.

În acest condiții, edilii din Timișoara au atribuit un contract provizoriu, prin încredințare directă, Soeictății de Drumuri Municipale, în valoare de 30.000 de euro. Acest contract expiră, însă, pe 15 ianuarie. Potrivit tion.ro, SDM are în total 45 de utilaje pregătite pentru a interveni pe străzile din Timișoara.

Este vorba despre opt răspânditoare de material antiderapant, opt utilaje cu lamă, opt buldoexcavatoare, șase miniîncărcătoare și 15 autobasculante. În Timișoara ar trebui deszăpezite un număr de peste 1.200 de străzi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.