Tudor Chirilă
Social Politic Ultima Ora

VIDEO. Chirilă îndeamnă la revoltă anti-PSD de la Vama Veche: ”O șleahtă de hoți fac legi doar pentru ei – din vina noastră”

Aflat la Vama Veche într-un concert, Tudor Chirilă a făcut o paralelă între orchestra de pe Titanic, care a continuat să cânte până la scufundarea vasului, și România: „Eu nu cred că trebuie să cântăm până când țara asta se scufundă de tot”. Chirilă a promovat, în acest fel, campania ”Fără penali în funcții publice”.

Tudor Chirilă cere publicului de la Live pe Plajă să semneze pentru campania #fărăpenali:

Publicată de Vlad Petreanu pe Sâmbătă, 28 iulie 2018

El a amintit și de românii plecați în străinătate: „Numărul lor crește lună de lună. Cred că nu este familie pe plaja asta care să n-aibă pe cineva în străinătate.”

Artistul a mai spus că „o șleahtă de hoți fac legi doar pentru ei este vina noastră” și că „un gest de normalitate ar fi să terminăm dracului cu hoții ăștia de la putere, odată pentru totdeauna”.

Totodată, Chirilă a spus că „e despre ce face fiecare dintre noi în viața noastră” și că românii nu trebuie să aștepte un lider. „Noi nu știm să trăim unii cu alții, noi trăim doar pentru noi, iar asta trebuie să schimbăm”, a adăugat el.

Artistul a îmbrăcat tricoul „#fărăpenali” și a făcut apel la oameni să semneze pentru inițiativa USR de modificare a Constituției pentru ca un condamnat penal să nu mai ocupe o funcție publică: „Semnați, fraților! Nu e vorba decât despre o semnătură”.

„Faptul că trebuie să se strângă atâtea semnături, 500.000 și 20.000 pe județe, arată că s-au gândit din timp ca Consituția României să nu poate fă niciodată revizuită de noi, ci doar de ei, și asta spune multe. Dacă vrem să trăim într-o țară cu mafia, atunci nu semnăm”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.