VIDEO. Băiețelul de 6 ani din Rast, care dispăruse de acasă, a fost găsit
Social Ultima Ora

VIDEO. Băiețelul de 6 ani din Rast, care dispăruse de acasă, a fost găsit

Manuel Cătălin Bora, în vârstă de 6 ani şi 11 luni, din comuna Rast, județul Dolj, a dispărut vineri, în jurul orei 18:15 de la domiciliu. După căutări intense, copilul a fost găsit în viață. 

"Toate misiunile pe care le ducem la final cu bine sunt importante pentru noi. Unele dintre ele, însă, ne ating sufletul și ne rămân în memorie pentru toată viața. Un copilaș de 6 ani, dezbrăcat complet, dârdâind de frig, după ce o noapte întreagă a rătăcit, pierdut, departe de casă, lângă un câine alb, care – aveam să aflăm ulterior, i-a stat alături micuțului permanent, ținându-i de cald în orele nopții reci, de toamnă, petrecute pe câmp. Aceasta este imaginea care ne-a surprins în dimineața acestei zile pe mine și pe ceilalți 4 colegi ai mei plecați în căutarea băiețelului dispărut vineri de la locuința sa din Rast, Dolj" – spune sublocotenentul Dumitrașcu Liviu, care a condus echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, implicată în amplele acțiuni de căutare inițiate de structurile MAI. Jandarmii s-au apropiat cu grijă de copilul speriat, l-au liniștit, l-au îmbrăcat cu hainele lor, i-au dat apă și l-au dus în brațe până la autospeciala jandarmeriei, cu care l-au trasportat către ambulanță, spre a fi dus la spital. Din informațiile pe care le avem până în acest moment, copilul este în afara oricărui pericol și este așteptat să revină în sânul familiei.Felicitări colegilor: slt. Dumitrașcu Liviu,plt. adj. Lulă Cristian, plt. maj. Merlan Gabriel, plt. maj. Fetica Adrian, plt. maj. Voicea Florin!

Publicată de Jandarmeria Română pe Sâmbătă, 6 octombrie 2018

Jandarmeria Română a publicat pe pagina de Facebook momentul în care băiețelul a fost găsit. Micuțul, care era dezbrăcat, a fost îmbrăcat cu un tricou al unui jandarm.„Toate misiunile pe care le ducem la final cu bine sunt importante pentru noi. Unele dintre ele, însă, ne ating sufletul și ne rămân în memorie pentru toată viața. Un copilaș de 6 ani, dezbrăcat complet, dârdâind de frig, după ce o noapte întreagă a rătăcit, pierdut, departe de casă, lângă un câine alb, care – aveam să aflăm ulterior, i-a stat alături micuțului permanent, ținându-i de cald în orele nopții reci, de toamnă, petrecute pe câmp.

Aceasta este imaginea care ne-a surprins în dimineața acestei zile pe mine și pe ceilalți 4 colegi ai mei plecați în căutarea băiețelului dispărut vineri de la locuința sa din Rast, Dolj – spune sublocotenentul Dumitrașcu Liviu, care a condus echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, implicată în amplele acțiuni de căutare inițiate de structurile MAI.Jandarmii s-au apropiat cu grijă de copilul speriat, l-au liniștit, l-au îmbrăcat cu hainele lor, i-au dat apă și l-au dus în brațe până la autospeciala jandarmeriei, cu care l-au trasportat către ambulanță, spre a fi dus la spital. Din informațiile pe care le avem până în acest moment, copilul este în afara oricărui pericol și este așteptat să revină în sânul familiei”, a transmis Jandarmeria Română.

Copilul de 6 ani a fost găsit lângă un cimitir. Băiețelul a fost preluat de un echipaj al ambulanței, potrivit Digi24.ro.

Polițiștii doljeni, dar și localnicii din Rast s-au implicat în căutarea băiețelului plecat voluntar de la domiciliu, într-o direcţie necunoscută, potrivit gazetadedolj.ro.

În seara de vineri, zeci de polițiști, pompieri și jandarmi au participat la acțiunea de căutare a copilului. Autoritățile care au solicitat și un elicopter dotat cu echipament de termoviziune în încercarea de a-l găsi pe Manuel Cătălin Bora, vor continua căutările.

Băiețelul are aproximativ 1,15 m înălțime, păr blond, tuns scurt, constituţie slabă, fără semne particulare.
În după-amiaza în care a dispărut el era îmbrăcat cu un pulover de culoare verde, pantaloni negri, din material textil şi pantofi sport, închişi la culoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.