Dezvoltarea turismului în România. Ce acțiuni s-au pregătit
Social Ultima Ora

Vacanţe pentru toate buzunarele, la Târgul de Turism

La Romexpo se desfăşoară zilele acestea cea de-a 39-a ediție a Târgul de Turism unde peste 290 de tour operatori din 14 țări au venit cu oferte care mai de care mai atrăgătoare pentru cei care nu şi-au rezervat încă vacanţa.

Oferte de vacanţe la numai un euro au fost puse în vânzare în cadrul ediţiei de primăvară a Târgului de Turism al României, organizată la complexul expoziţional Romexpo.

Vacanţe pentru toate buzunarele, la Târgul de Turism 1
Evia

Christian Tour a venit cu o ofertă care ia ochii, respectiv o vacanţă de numai un euro. Oferta reprezintă cazare pentru şapte zile pentru o persoană, într-o vilă pe insula grecească Evia. Persoana trebuie să plătească transportul, fie că alege să meargă cu maşina personală sau cu autocarele companiei, charter, caz în care transportul costă 89 euro dus-întors de persoană. Explicaţia reprezentanţilor companiei pentru preţul derizoriu al ofertei este că aceste camere sunt luate deja de Christian Tour, iar în capetele de sezon, respectiv începutul lunii mai şi sfârşitul lunii septembrie, unele camere nu sunt ocupate. „Decât să nu le vindem deloc, mai bine le dăm cu un euro, dar câştigăm din transport“, spun reprezentanţii Christian Tour. Ei susţineau însă, la finalul primei zile de târg, că nu au o centralizare a vânzărilor, dar această ofertă „mai mult ca sigur s-a epuizat“ deja. Cei care aleg Christian Tour mai pot mai pot achiziţiona bilete de avion către Santorini, Creta şi Zakynthos la 4 euro (la care se adaugă taxele de aeroport) şi sejururi all inclusive în staţiunea Antalya din Turcia, în insulele Creta şi Rhodos şi în staţiunea egipteană Hurghada de la 99 de euro (plus taxele de aeroport).

Vacanţe pentru toate buzunarele, la Târgul de Turism 2
Hotel California

Pe litoralul românesc se găsește cazare și cu 59 de lei pe zi. Hotelurile Delta şi California din cadrul grupului Co Hotels au venit cu super oferte pentru luna iunie: 59 lei/zi/persoană cazarea în cameră. Copiii până la 12 ani au cazare gratuită în cameră cu părinţii. Dacă pe lângă asta alegi şi opţiunea demipensiune completă al cărei pachet a fost redus la 110 lei/persoană, copiii primesc masa gratuit. În plus vor avea acces la Baby Land (cel mai mare punct de entertainment pentru copii din sudul litoralului), la Paradis Land din Neptun (parc de aventură), la teatru şi la Galaxy Water Parc (primul aqua parc din sudul litoralului ce se va deschide în sezonul acesta).

Vacanţe pentru toate buzunarele, la Târgul de Turism 3
Paradis Land din Neptun

Puţin mai la nord în Eforie nord, hotelul Steaua de mare are oferte de cazare cu all inclusive la preţul de 159 lei/zi/persoană în luna iunie.

În Mamaia, la Zenith Conferece&Spa, hotel de 4*, cazarea cu mic dejun în luna iunie porneşte de la 79 de lei/zi de persoană.

Paralela 45, un alt mare tour operator a venit la târg cu ofertă de discount de 45% pentru rezervările făcute în Antalya până la sfârşitul lunii februarie.

Vacanţele în Grecia sau Turcia au preţul de pornire (fără reduceri) de la aproximativ 500 de euro, all inclusive, transport cu avionul. Vacanţa de Paşte de 5 zile la Istanbul porneşte de la 380 de euro de persoană.

Sunt mulţi cei care aleg să meargă în vacanţa de vară la vecinii Bulgari. Şi pentru că există cerere, m-am îndreptat către standurile a două resorturi de golf pe care le-am şi vizitat cu alte ocazii şi unde m-am simţit minunat.

Vacanţe pentru toate buzunarele, la Târgul de Turism 4

Black Sea Rama Golf & Villas este unul dintre ele şi cel mai frumos din experienţa mea. Complexul este compus dintr-un teren uriaş de golf, perfect din punct de vedere calitativ, susţin specialiştii şi vile de închiriat. Însă, despre acestea trebuie vorbit că sunt vile cu două, trei sau patru camere unde se pot caza de la 3 la 8 persoane, perfect echipate, decorate foarte modern, unele dintre ale având piscină proprie, dar nu orice piscină, infinity pool.

Black Sea Rama Golf & Villas a venit la Târgul de turism cu oferte speciale: 15% discount la ofertele achizitionate aici, iar ce care trec pe la stand pot participa la o tombolă la care pot câştiga un weekend la Black Sea Rama.

Există oferte speciale de Paşte, de 1 mai şi de Rusalii ce pornesc de la 219 euro/noapte/ de persoană, iar aceste pachete includ cazare cu mic dejun, trei cine, degustare de vin, o lecţie de golf, program de entertainment pentru copii şi 15% discount la tratamentele welness. Gratuit se poate folosi driving range-ul, piscina interioară, sauna şi jacuzzi-ul clubului. Trebuie spus că la câţiva kilometri este oraşul Balcik, iar în zonă sunt câteva plaje foarte frumoase.

O altă ofertă bună vine din partea resortului vecin Lighthouse Golf & Spa Hotel care oferă pachete de 7 zile începând de la 531 de euro /persoană, sesiuni nelimitate de golf, dar şi acces la toate zonele de relaxare, piscină interioară şi exterioară, saună, jacuzii, etc.

TAROM vine la TTR cu oferte diverse şi prezintă avantajele produsului Flight-Pass, abonamentul cu zboruri avantajoase pentru orice destinaţie, adresat atât persoanelor fizice, cât şi juridice, pe destinaţii interne, dar şi externe.

Vacanţe pentru toate buzunarele, la Târgul de Turism 5

Compania Blue Air va fi prezentă la eveniment cu o ofertă completă de curse regulate şi curse charter. În total, peste 100 de rute vor fi prezentate vizitatorilor evenimentului, oferite în România şi în străinătate, potrivite oricărui buget sau tip de călătorie.

Ofertele Eximtur pentru sezonul de vară, aferente destinaţiilor din străinătate, litoral şi pachete charter pentru Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania sau Cipru beneficiază de reduceri de până la 30%. De asemenea, compania este prezentă la târg cu programe proprii – croaziere şi pachete pentru destinaţii exotice, pachete charter pentru vacanţe pe litoralul Ciprului, circuite, croaziere în toată lumea, vacanţe în destinaţii exotice şi citybreak-uri, pachete pentru vacanţe la schi şi pachete pentru perioade speciale – 8 Martie, Paşte, 1 Mai, Rusalii şi 1 iunie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.