ULUITOR: Primăria Sectorului 4 a mutat o grădiniță cu două sute de copii într-un ansamblu rezidențial aflat la marginea orașului, în câmp
Social Politic Ultima Ora

ULUITOR: Primăria Sectorului 4 a mutat o grădiniță cu două sute de copii într-un ansamblu rezidențial aflat la marginea orașului, în câmp

Grădiniţa „Înşir-te Mărăgărite” se află în Sectorul 4 al Capitalei şi, până de curând, avea sediul pe strada Almaşu Mare, nr. 1.  Două sute de copii învaţă acolo în zece grupe, dintre care şapte sunt cu program normal şi trei cu program prelungit. Pentru că vechiul sediu, potrivit primăriei de sector, se afla într-o stare deplorabilă, autorităţile au decis că acesta trebuie renovat şi prin urmare trebuie să caute alt spaţiu pe perioda lucărilor. L-au şi găsit: într-un ansamblu rezidenţial aflat la câţiva km de vechea grădiniţă şi anume pe strada Poştalionului nr. 97-101, VISTA REZIDENTIAL BERCENI.

Adresa noii grădiniţe se află în mijlocul unui câmp, la o distanţă de aproape doi km faţă de ultima staţie de autobuz. Daniel Baluță, primarul sectorul 4 a declarat, potrivit unui comunicat oficial, că “acest spațiu a fost închiriat de Primăria Sectorului 4, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I), în schimbul unei chirii de aproximativ 7.500 – 8.000 de euro lunar”.

Potrivit unor surse, preţul exact plătit de către primărie pentru spaţiul în care funcţionează noua grădiniţă este de 8.508 euro. Pentru cei 1.130 de mp ai clădirii se dau 6,6 euro/mp la care se mai adaugă şi plata de 3 euro/mp pentru cei 350 de mp.

Vlad Vlăsceanu, specialist în imobiliare a declarat pentru G4Media.ro: “8 euro pentru o zonă periferică nu prea se justifică. Sincer. Asta pentru că în același sector, într-un turn de birouri (Monaco towers) prețul pe mp este între 6 și 10 euro în timp ce într-o clădire de birouri din zona Apărători, Obregia, prețul pe mp este de 6 euro“.

Ansamblul VISTA REZIDENTIAL BERCENI este deţinut de o societate care poartă acelaşi nume. Are doi acţionari: Ionel Pirpiriu, care deţine 40% din capitalul social al societăţii, și Florea Diaconu, cu 60%.

Majoritatea părinţilor sunt nemulţumiţi de alegerea făcută de către Primăria Sectorul 4 şi spun că se gândesc din ce în ce mai serios să îşi retragă copiii pentru a-i înscrie în altă parte. Pe 13 ianuarie, în prima zi după vacanţa de iarnă, din cei 200 de copii înscrişi au venit doar jumătate la grădiniță.

Mihai Ungureanu este părintele unui baieţel de trei ani și jumătate care învaţă la grădiniţa „Înşir-te Mărgărite”. Pentru că nu are maşină și pentru că nu există niciun mijloc de transport în comun, este nevoit să meargă pe jos în fiecare zi. El a explicat pentru G4Media.ro că nu este singurul aflat în această situație.

„O bunică a mers azi pe jos o oră şi jumătate să-şi aducă nepotul la grădiniţă. Săraca. A îngheţat copilul de frig. E inumană chestia asta. E strigător la cer. Un prieten de-al meu care are copilul într-o grupă mai mare, a fost singurul care l-a adus. Fiind singurul, l-a băgat la altă grupă mai mică. Din 30 de copii a venit doar el. La grupa copilului meu, din 30 au venit 13”, a precizat Ungureanu.

Într-o postare făcută pe contul său de Facebook, consilierul local PNL Răzvan Sava spune că i-a semnalat de mai multe ori primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, problema relocării grădiniţei într-o zonă greu accesibilă. Acesta afirmă că i-ar fi propus primarului trei soluţii: oferirea unui serviciu de tipul autobuzului școlar – Schoolbus; prelungirea traseelor mijloacelor de transport în comun – RATB; efectuarea lucrărilor de modernizare pe timpul verii, atunci când copiii sunt în vacanță.

”Nu l-a interesat nimic pe acest subiect”, a susținut Sava.

Reprezentanţii Primăriei de Sector au declarat că în cel mai scurt timp vor pune la dispoziţia părinţilor un microbuz care va face legătura între noul sediu al grădiniţei şi cea mai apropiată staţie STB care se află la o distanţă de aproape 2 km.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii