ULUITOR: Agresorul din școală avea la el un cuțit, un topor, o teslă, un patent, o foarfecă, cuie și o sticlă cu țuică
Social Ultima Ora

ULUITOR: Agresorul din școală avea la el un cuțit, un topor, o teslă, un patent, o foarfecă, cuie și o sticlă cu țuică

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Prahova, profesorul Aurel Graur, a declarat pentru Edupedu.ro că incidentul cu profesoara înjunghiată de elevul exmatriculat s-a petrecut la unul dintre liceele considerate printre cele mai bune din oraș, Colegiul Național Spiru Haret. Jandarmeria a dat un comunicat în care spune ce s-a găsit la percheziție în moemntul prinderii agresorului.

Potrivit purtătorului de cuvânt, agresorul în vârstă de 22 de ani a intrat în incinta școlii la schimbul de tură, când elevii care învățau dimineața plecau acasă și cei care învățau după-amiaza venau la școală. ”Din cauza asta a putut să pătrundă în școală, pentru că altfel școala este foarte bine securizată – au paznic, au acces cu cartele”, a spus oficialul pentru Edupedu.ro.

Atacul a avut loc în interiorul școlii.

În data de 29.01.2019, în jurul orelor 12:54, prin SNAUA 112, s-a primit un apel telefonic de la un cadru didactic de la Colegiul Național “Spiru Haret” Ploiești, care a sesizat faptul că o colegă aflată în cancelarie este înjunghiată în abdomen de un elev, solicitând ambulanță, potrivit unui counicat publicat de Ziarul Incomod.

În urma sesizării, subofițerul din dispeceratul IJJ Prahova fiind în ascultare a luat legătura în teren cu patrula aflată în serviciu, care se afla în misiunea de menținere a ordinii publice în zona colegiului, care la rândul ei fusese sesizată de paznicul școlii despre faptul că a văzut o persoană ieșind din curtea școlii cu un cuțit în mână.

Patrula de jandarmi care se afla la legătură de vedere cu paznicul a trecut la urmărirea acestuia, imobilizându-l la aproximativ 25-30 metri de intrare în instituție.

Pe timpul urmăririi persoana în cauză a lovit cu pumnul parbrizul unui autoturism parcat în zonă. După imobilizare la controlul corporal și al bagajelor au fost găsite asupra acestuia următoarele: un cuțit de bucătărie cu lama de 10 cm, un toporaș cu coada metalică, o teslă cu coada metalică, un patent, o foarfecă, un PET de 2 l tăiat în care se aflau cuie, o sticlă de 0,5 l cu alcool, cu miros specific de țuică, consumat din el”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.