Traseele turistice din Munţii Făgăraş, închise de Salvamont din cauza căderilor de zăpadă
Munții Făgăraș, leagănul istoriei milenare a românilor, în pericol
Social Ultima Ora

ULTIMA ORĂ: Bugetarii ar putea avea parte de o nouă minivacanță!

Deoarece anul acesta  Ziua Unirii Principatelor Române, zi liberă conform Codului Muncii, cade joia, Guvernul s-ar putea să le facă o surpriză bugetarilor şi să hotărască ca şi ziua de vineri să fie libera, astfel angajaţi care lucrează la stat se vor putea bucura de o minivacanţă de patru zile.

Totuşi, dacă ziua de vineri va fi declarată zi liberă, bugetarii vor fi nevoiţi să o recupereze, fie vor lucra într-o zi de sâmbătă, fie vor avea program prelungit.

Angajaţii care muncesc în zilele de sarbatoare legală sunt compensaţi în condiţiile art. 142 din Codul Muncii. Celor care lucrează în zilele de sarbatoare legală li se asigură compensarea cu timp liber corespunzator în urmatoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestata în zilele de sarbatoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzator muncii prestate în programul normal de lucru.

Nerespectarea zilelor libere legale se sancţionează de către Inspecţia Muncii cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.