Copil de 13 ani, mușcat de o viperă în curtea casei
Copil de 13 ani, mușcat de o viperă în curtea casei
Social Sănătate Ultima Ora

Turist de 61 de ani atacat de o viperă în Munţi Lotrului

Salvamontiştii din Gorj intervin pentru preluarea unui bărbat în vârstă de 61 de ani, care a fost muşcat de o viperă în Munţii Lotrului. Numărul viperelor a crescut foarte mult din cauza schimbărilor de temperatură, spune preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu.

Asistenţa medicală a fost cerută în cazul bărbatului de 61 de ani de către persoanele care făceau parte din grupul său. Turiştii au anunţat la 112 că bărbatul a fost muşcat de o viperă în Munţii Lotrului.

Elicopterul SMURD nu poate interveni deoarece este furtună în zonă, astfel că intervin salvamontiştii de la Rânca, ei având la dispoziţie şi o ambulanţă offroad specială.

”Victima se afla la limita judeţelor Vâlcea, Sibiu şi Alba, dar echipa din baza Salvamont Gorj din Rânca acţionează ca echipă de prim răspuns”, arată Salvamont.

Salvamontiştii urmează să recupereze bărbatul şi să-l predea Ambulanţei, care-l va transporta la cel mai apropiat spital.

Preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat pentru MEDIAFAX că intervenţia rapidă în acest caz este vitală, deoarece starea de sănătate a bărbatului se poate agrava foarte repede.

Cornoiu a spus că numărul viperelor a crescut foarte mult în ultima perioadă din cauza schimbărilor de temperatură, ba mai mult au reapărut specii dispărute, precum vipera neagră.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.