Rusia- sistem de apărare împotriva asteroizilor
Social Ultima Ora

Trei ateroizii se apropie astăzi de Pământ. Trump pregătește „Forţa spaţială”. În 2036, Aphopis se va ciocni cu Terra

Trei asteroizi masivi care intersectează spațiul se vor apropia astăzi de planeta noastră, a dezvăluit NASA. Doi asteroizi au trecut deja pe lângă Pământ, iar al treilea va trece în seara aceasta, chiar înainte de miezul nopții.

Primul asteroid, asteroidul 2018 RM7, a ajuns la cea mai apropiată distanță de Pământ în jurul orei 5:00, informează NASA. Asteroizii au trecut la viteze de aproximativ 17.38 km pe secundă. Agenția Spațială din SUA estimează că roca este cuprinsă între 6,3 m și 14 m.

Al doilea asteroid s-a apropiat ușor de Pământ iar graficul NASA NEO arată că asteroidul este între 6,8 m și 15 m. Potrivit Laboratorului de Propulsie Jet (JPL) al Agentiei Spatiale din Pasadena, California, asteroidul RK6 a mai „vizitat” Pământul în decembrie 2013 şi în decembrie 2008. În ianuarie 2016, asteroidul a pătruns și în apropierea planetei Marte în drum spre Pământ.

Al treilea asteroid care va apropia în seara aceasta de Pământ. Este considerat cel mai mare faţă de „fraţii” lui, iar NASA crede ca ar putea fi intre 11 si 25 de metri. Asteroidul, poreclit „2018 RQ4”, va trece aproape de planetă în jurul orei 22:44.

Trei ateroizii se apropie astăzi de Terra. Trump pregătește „Forţa spaţială”. În 2036, Aphopis se va ciocni cu Terra

 Asteroidul ucigaș va fi deviat cu panouri solare

SUA vor crea o „Forţă spaţială” (US Space Force), a anunţat recent vicepreşedintele Mike Pence, mergând astfel pe linia lui Donald Trump, care vrea să se asigure că Statele Unite „domină spaţiul”. „A sosit timpul să scriem următorul capitol din istoria forţelor noastre armate, să ne pregătim pentru câmpul de luptă următor, unde cei mai buni şi mai curajoşi americani vor fi chemaţi să prevină şi să învingă un nou val de ameninţări împotriva poporului nostru şi a naţiunii noastre”, a declarat Pence într-un discurs rostit în faţa unor militari la Pentagon. Toată lumea s-a gândit că ar fi vorba despre un război contra rușilor și a tocat acest aspect pe toate fețele… În fapt, se ascunde un adevăr foarte bine ”ținut în lesă”. Războiul marilor puteri în spațiul extraterestru nu este o noutate. Iar substratul acestor declarații belicoase recente nu conține, în fapt, nimic legat de război – este vorba despre altceva…

Trei ateroizii se apropie astăzi de Terra. Trump pregătește „Forţa spaţială”. În 2036, Aphopis se va ciocni cu Terra

Astronomii studiază de mai muți ani posibilitatea devierii traiectoriei asteroidului Apophis, care urmează să se ciocnească cu Terra în anul 2036. S-au propus deja mai multe ipoteze de lucru, cea mai apropiată de varianta finală fiind încercarea de a devia asteroidul cu ajutorul unor panouri uriaşe înfipte în corpul acestuia, panouri manevrabile în care să sufle vântul solar.

Asteroidul Apophis a fost descoperit în decembrie 2004 cu ajutorul telescopului Large Synoptic Survey Telescope (LSST). După ce i s-a calculat traiectoria, s-a ajuns la concluzia că asteroidul, cu un diametru de un kilometru, urmează să cadă pe planeta noastră în luna aprilie a anului 2036.

Trei ateroizii se apropie astăzi de Terra. Trump pregătește „Forţa spaţială”. În 2036, Aphopis se va ciocni cu Terra

Recent, astronomii a- mericani şi englezi, reuniţi în cadrul celui de-al cincilea congres internaţional privind obiectele cosmice care se apropie de Terra, au concluzionat că Apophis e cea mai mare ameninţare asupra omenirii din ultimele două sute de ani. Asteroidul urmează să cadă în Pacific, aproape de coasta vestică americană. Impactul va degaja o energie de 100.000 de ori mai mare decât bomba de la Hiroshima, iar valurile tsunami pe care le va provoca, înalte de 17 metri, vor distruge tot pe o suprafaţă cel puţin egală cu cea a Franţei.

«Tehnologia este de tip militar»

Trei ateroizii se apropie astăzi de Terra. Trump pregătește „Forţa spaţială”. În 2036, Aphopis se va ciocni cu Terra

Încercând să se evite o catastrofă, s-au propus trei ipoteze de lucru pentru salvarea Terrei de impactul cu asteroidul Apophis. Generalul de brigadă dr. Emil Străinu, fost consilier parlamentar pe probleme de ameninţări neconvenţionale şi asimetrice, ne-a explicat ce presupune de fapt această luptă cu asteroidul. Prima variantă ar consta în teleportarea lui Apophis în altă zonă a Cosmosului, dar este puţin probabil că omenirea va stăpâni tehnologia teleportării în timp util.î

A doua presupune distrugerea sa în spaţiul cosmic prin bombardare. Acest lucru e perfect posibil, dar traiectoriile bucăţilor desprinse din asteroid nu vor mai putea fi controlate după bombardare şi pot deveni periculoase.

A treia soluţie, considerată cea mai sigură, se referă la devierea asteroidului pe o traiectorie care să nu se mai intersecteze cu Pământul. Pentru deviere, specialiştii au propus metodele tractării lui Apophis, sau împingerea sa spre alte zone ale Cosmosului.

Cea mai puţin costisitoare din punct de vedere economic e împingerea, şi anume transformarea asteroidului – oricât ar părea de ciudat – într-un fel de corabie cu pânze care să fie manevrată prin intermediul vântului solar. Mai clar: vor fi trimise navete spaţiale care vor planta pe Apophis panouri solare, un fel de oglinzi, manevrabile. Vântul solar, un flux de fotoni emis de astrul zilei, va sufla în aceste panouri şi va împinge asteroidul pe o traiectorie impusă de înclinaţia oglinzilor. Acest lucru trebuie să se întâmple până în anul 2024, dată după care omenirea nu mai poate scăpa de corpul ucigaş. Acesta este și motivul pentru care americanii se grăbest că realizeze ”Forța spațială”.

Trei ateroizii se apropie astăzi de Terra. Trump pregătește „Forţa spaţială”. În 2036, Aphopis se va ciocni cu Terra

”Această tehnologie e de tip militar. De mai multe decenii marile puteri cercetează posibilitatea folosirii corpurilor cereşti drept arme care, conduse prin metodele mai sus amintite, să cadă, din Cosmos, asupra inamicului”, ne-a spus general dr. Emil Străinu, specialist pe probleme de amenințări neconvenționale și asimetrice.

Legenda spune că Apophis este monstrul întunericului etern

Trei ateroizii se apropie astăzi de Terra. Trump pregătește „Forţa spaţială”. În 2036, Aphopis se va ciocni cu Terra

Numele asteroidului vine din mitologia egipteană, unde reprezenta monstrul întunericului etern. Scopul lui este de a distruge lumea. Singurul care îl poate învinge, periodic, este zeul- soare Ra, dar numai după ce săvârşeşte un ritual magic. Acesta constă în desenarea imaginii lui Apophis, colorată în verde, pe o foaie nouă de papirus, închiderea ei într-o cutie pecetluită peste care se suflă de patru ori şi se aruncă în foc. Oricum, momentul marii confruntări a omenirii cu Apophis, forța răului și a întunericului, este menționat în mitologia egipteană de mii de ani.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.