Tragedia de la Baloteşti a avut supravieţuitori: ”Diferenţa între viață și moarte costă 3,8 dolari!”
Social Ultima Ora

Tragedia de la Baloteşti a avut supravieţuitori: ”Diferenţa între viață și moarte costă 3,8 dolari!”

Practic, au murit toate persoanele de la bord, respectiv 11 membri ai echipajului şi 49 de pasageri. Teoretic însă, au scăpat cu viaţă alţi 16 pasageri, în mod miraculos…

Colonelul Mircea Dogaru a povestit că trebuia să fie în avionul prăbușit la Balotești! A scăpat datorită lăcomiei unui director economic…

Col. Dogaru, istoric militar, lucra la Institutul pentru Studii Politice și Istorie Militară, iar în vinerea respectivă trebuia să plece, împreună cu alți doi istorici, la o conferință internațională găzduită de omologii belgieni.

Trebuia să fie la conferință, luni, la ora 12,00, motiv pentru care au vrut să plece cu avionul de vineri – nu mai aveau alt avion decât luni, la ora 10,00. Dar… dacă pleca de vineri, trebuia să primească diurnă de 3,8 dolari pe zi, fiecare istoric, inclusiv sâmbătă și duminică. Un director economic a refuzat să le avizeze cumpărarea biletelor de vineri, mințind că nu mai sunt locuri în avion.

Le-a spus că vor pleca cu avionul care va decola luni, chiar dacă istoricii întârziau la conferinţă. În acest mod, ministerul făcea o economie de 34,2 dolari – respectiv 3,8 dolari pe zi, ori 3 zile, ori 3 persoane. Destinul a vrut ca zgârcenia şi reaua voinţă a acelui director economic să le salveze vieţile celor trei istorici! Împreună cu ei mai erau pe listă 13 sportivi de la Steaua, cărora li s-a refuzat plecare pe același motiv – aşa au scăpat și ei cu viață!
Tragedia de la Baloteşti a avut supravieţuitori: ”Diferenţa între viață și moarte costă 3,8 dolari!”

”Chestia este că la prima verificare numele celor 16 pasageri care nu urcaseră, inclusiv eu, figurau pe lista decedaţilor. Am început să primesc telefoane acasă, de la diferiţi cunoscuţi, care voiau să transmită condoleanţe familiei. Rămâneau muţi când le răspundeam eu. În fine, persoana care ne-a suspendat plecarea, ne-a contactat ulterior şi ne-a cerut câte o bere de fiecare istoric miliatar supravieţuitor! A fost singura dată, din câte cunosc eu, când lăcomia autorităţilor a realizat ceva bun: a făcut diferența între viață și moarte, care, iată, costă 3,8 dolari pe zi!”, ne-a spus col. (r) Mircea Dogaru.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.