Teleorman sub ape
inundatii
Social Ultima Ora

Teleorman sub ape: Peste 150 de gospodării şi sute de hectare de terenuri inundate

Peste 150 de gospodării şi sute de hectare de terenuri arabile şi păşuni sunt afectate de inundaţii în judeţul Teleorman, autorităţile intervenind pentru evacuarea apei şi consolidarea unui dig.

Astfel, potrivit ISU Teleorman, în localitatea Tătărăştii de Jos au fost afectate 3 curţi, în Tătărăştii de Sus au fost afectate 30 de curţi, 20 de anexe şi 30 de beciuri, în Frumoasa – 20 de anexe, în Mârzăneşti – 2 curţi, în Vedea – 20 de curţi, în Ştorobăneasa – 8 curţi, în Ciolăneşti – 20 de curţi, în Necşeşti – 10 anexe şi 30 de curţi, în Trivalea Moșteni – 5  curţi, în Băbăiţa – 10 curţi, în Orbeasca – 30 de curţi.

În total, la nivelul judeţului sunt afectate 153 de curţi, 50 de anexe, 30 de beciuri, 398 ha terenuri arabile, 437 ha păşuni, 180 ha păduri, 92 fântâni şi 13 de poduri/podeţe.

În localitatea Nanov se intervine cu un echipaj ISU pentru evacuarea apei din 5 curţi, iar în localitatea Suhaia se lucrează la consolidarea unui digului şi evacuarea apei, cu 55 de subofiţeri, 4 ofiţeri, o şenilată, două bărci, două motopompe de la ISU Teleorman şi trei ACI. Mai intervin 20 de jandarmi cu un transporter şi trei Logan. Au fost aduse din alte judeţe opt motopompe de mare capacitate şi opt autospeciale de tractare, cu 24 de subofiţeri.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.