STUDIU. Oamenii religioși trăiesc cu patru ani mai mult decât ateii 1
Social Ultima Ora

STUDIU. Oamenii religioși trăiesc cu patru ani mai mult decât ateii

Oamenii religioși trăiesc cu patru ani mai mult decât ateii este concluzia unui studiu realizat de psihologii Universității Ohio. Abstinența, meditația și legăturile sociale pot fi un factor în creșterea longevității, arată studiul, preluat de publicația engleză The Independent.

Concret, studiul arată că cei care nu sunt religioși și nu fac parte dintr-o astfel de comunitate au un stil de viață mai stresant, cauzat și de obiceiuri nesănătoase. De altfel, cea mai importantă concluzie ar fi aceea că practicile de tip religios cum ar fi rugăciunea, yoga sau meditația sunt dovedite ca fiind factori majori de reducere a stresului.

Psihologii mai arată că persoanele căsătorite au o speranță de viață mai mare.

“Studiul este o dovadă convingătoare că există o relație între participarea religioasă și durata de viață a unei persoane”, a spus Baldwin Way, co-autor al studiului și profesor asociat de psihologie la Ohio State University. A fi activ din punct de vedere religios merge adesea mână în mână cu creșterea participării la activități și grupuri sociale, ceea ce ar putea contribui la combaterea singurătății și a stilului de viață sedentar, care ar putea, de asemenea, să scurteze speranța de viață, mai arată autorii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.