ȘOCANT: N-au primit moarta în biserică, la Bacău, pentru că era săracă 1
Social Ultima Ora

ȘOCANT: N-au primit moarta în biserică, la Bacău, pentru că era săracă

N-au primit moarta în biserică, la Bacău, pentru că era săracă. Bărbatul îi murise cu o zi înainte şi el îngropat la fel, cu slujbă în faţa lăcaşului de cult din sat. E povestea teribilă a unei familii nevoiaşe din Filipeşti, Bacău.

O fotografie şi un mesaj postat pe pagina de Facebook Luptăm pentru România au devenit virale. O femeie din satul Filipeşti, Bacău, a murit şi preotul a refuzat să îi primească sicriul în biserică, ţinând slujba afară, cu moarta pe scaun.

„Creștină Ortodoxă moartă, ținută afară pe scaune pe motivul ca era săraca….
Decedata se numește, Maricica Spataru, este din satul Filipesti, jud Bacău și în urma cu doua zile soțul ei a avut parte de același refuz din partea conducerii parohiei pentru a fi primit în biserică…”

Sute de comentarii au însoţit fotografia şi postarea, unele dintre ele fiind ale oamenilor care au cunoscut familia. Soţul femeii, care fusese îngropat cu două zile înaintea ei, a avut parte de acelaşi tratament, sicriul fiind ţinut afară.  Sătenii spun că asta s-a întâmplat pentru că familia era una nevoiaşă şi nu a plătit taxa la biserică. Dar că nu preotul a luat decizia de a ţine moarta afară, ci o anume Tinca, femeia care vinde lumânări în biserică.

Sute de comentarii au însoţit fotografia şi postarea, unele dintre ele fiind ale oamenilor care au cunoscut familia. Soţul femeii, care fusese îngropat cu două zile înaintea ei, a avut parte de acelaşi tratament, sicriul fiind ţinut afară.

Sătenii spun că asta s-a întâmplat pentru că familia era una nevoiaşă şi nu a plătit taxa la biserică. Dar că nu preotul a luat decizia de a ţine moarta afară, ci o anume Tinca, femeia care vinde lumânări în biserică.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.