PSD, MULȚUMIT de acțiunile sale. ”A readus economia românească între statele fruntașe ale Europei”
Social Justiție Politic Ultima Ora

ȘOC. Suntem în INFRIGEMENT: România are amendă din cauza spălării banilor

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a avut, marți, la Strasbourg, o întrevedere cu premierul României, Viorica Dăncilă, și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Reuniunea celor 3 a venit la doar o zi după o ședință a LIBE, în care Timmermans a amenințat România că va ajunge în instanță, fără a da detalii, dar lăsând să se înțeleagă că din cauza modificărilor la legile justiției.

În acest context, marți seara, la Antena 3, Tudorel Toader a confirmat că România e deja în fața instanței și se află într-o procedură de infringement, din cauză că directiva de combatere a spălării banilor nu a fost implementată.

”A spus că va chema Guvernul în instanță. Nu Guvernul, ci România. E deja o procedură de infringement pentru că nu am transpus directiva de spălare a banilor.

S-a vorbit și despre protocoale. Să nu ne surprindă dacă prim-vicepreședintele va exprima semne de întrebare cu privire la aceste protocoale, cu ce rol au avut ele în înfăptuirea justiției. S-a vorbit despre MCV, s-a vorbit și despre Comisia de la Veneția, cu standardele pe care le cere. S-a discutat despre modificările Codurilor, despre discuțiile cu Comisia. România se află pe un parcurs ireversibil în familia europeană”, a spus Tudorel Toader.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.