Guvernul va modifica joi prin ordonanță de urgență legea sănătății. Vezi ce se schimbă la concediul medical
Social Ultima Ora

Se cere DEMISIA minstrului Sănătății: secțiile de ARȘI nu sunt funcționale

Deputatul liberal de Timiş Pavel Popescu i-a cerut demisia ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, întrucât, susţine acesta, la trei ani de la tragedia de la Colectiv niciuna din cele trei secţii de mari arşi din ţară nu este funcţională, pentru nu au fost finalizate licitaţiile pentru achiziţionarea aparaturii.

„La Spitalul Judeţean Timişoara funcţionează o secţie de arşi, ea consumă bani, au fost angajate 40 de persoane, dar nu este aparatura. Niciun pacient nu a fost internat acolo, dar cheltuieli sunt, curentul merge, ventilatoarele merg. (…) Ministrul Sănătăţii trebuie să plece, iar ministerul să facă ceea ce nu a făcut timp de trei ani”, a afirmat Pavel Popescu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Deputatul a explicat că Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a se construi trei secţii de mari arşi în ţară, deşi Romania ar avea nevoie doar de una, dar care să fie funcţională.

„O secţie a fost dotată cu cabluri, o alta cu monitoare şi alta cu paturi. E imposibil ca un ministru al Sănătăţii să declare că lucrurile se mişcă. (…) În România nu există un pat de mari arşi. Astăzi, marii arşi din România sunt transferaţi prin bunăvoinţa unor voluntari (…)”, a spus deputatul Pavel Popescu.

Centrul de Mari Arşi din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a amenajat cinci compartimente destinate acestei categorii de pacienţi, dar aşteaptă aparatura.

Managerul Spitalului Judeţean timişorean, Marius Craina, spune că, având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu Centrul de Mari Arşi din Bucureşti, după tragedia din Colectiv, echipa de conducere trebuie să fie foarte vigilentă în procedura de licitaţie şi de angajare a personalului, astfel încât să nu fie pus în pericol acest proiect major al spitalului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.