Val de aer polar în România. Vremea se va răci dramatic în următoarele zile
Social Ultima Ora

Schimbare drastică a vremii: Meteorologii abia au făcut anunțul

Schimbare drastică a vremii. După ce iarna a revenit la începutul lunii martie, acum meteorologii vin cu veşti noi. Se pare că primăvara îşi intră în drepturi depline. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, dar nu vor lipsi ploile.

Sâmbătă, în țară, valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată; cerul va fi variabil şi doar în primele ore pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă. Excepţie vor face nordul şi nord-vestul, unde înnorările vor fi persistente şi local va ploua slab, condiţii în care temperaturile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. La nivelul întregii ţări, maximele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade. În timpul nopţii cerul se va înnora în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite în a doua decadă a lunii martie, minimele urmând a se încadra în general între -2 şi 7 grade; vor fi ploi slabe local în Crişana, pe spaţii mici în Maramureş, Banat şi vestul Transilvaniei şi doar cu totul izolat în restul teritoriului. În zona montană vor fi precipitaţii mixte, ziua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea în Occidentali şi vestul Meridionalilor, la peste 1800 m altitudine. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Va fi ceaţă, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în special din sud şi sud-est.

În București, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an; temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi posibil ceaţă în primele ore ale zilei şi din nou noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat.

Duminică, în țară, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime în general între 1 şi 10 grade. În vest, nord-vest şi centru cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua doar pe spaţii mici, însă noaptea aria ploilor, în general slabe, va fi în extindere. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei, dar în special pe timpul nopţii când va ploua pe arii restrânse, cu precădere în zonele deluroase. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice şi la munte. Dimineaţa şi noaptea, în sud-est, local va fi ceaţă.

În București, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar minima de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Luni, în țară, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal în prima jumătate a lunii martie, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 9 şi 19 grade şi minime între 1 şi 9 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate şi va ploua în cea mai mare parte a ţării. Ploile, mai ales averse, însoţite pe arii restrânse şi de descărcări electrice, vor fi moderate şi local chiar însemnate cantitativ, în special în regiunile sudice. Precipitaţii mixte vor mai fi doar în masivele cele mai înalte, la peste 1900 m altitudine. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale.

În București va fi în continuare vreme deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii martie; temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, moderate cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Ce va urma

Marți – În jumătatea de vest a ţării, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii martie, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi ploi în general slabe. În schimb, în jumătatea estică, valorile termice diurne, în scădere, se vor apropia de normele perioadei, înnorările vor accentuate şi va ploua însemnat cantitativ (frecvent peste 15 l/mp, local peste 25…30 l/mp). Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor mai fi posibile descărcări electrice. În cursul nopţii, în zona montană, în special în Carpaţii Orientali, precipitaţiile, local mai consistente, vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, anunţă RTV. Temperaturile maxime se vor încadra 5…7 grade în nordul şi centrul Moldovei şi 16 grade în Banat, iar cele minime între 1 şi 9 grade. În sud-est, în special pe litoral, dimineaţa va mai fi ceaţă.

Miercuri, joi și vineri – Valorile termice se vor situa în general în limitele normale ale perioadei. Ploile vor fi mai frecvente la începutul intervalului în jumătatea de est a ţării, iar în ultima zi în regiunile vestice. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii