Schimbări majore în transportul în comun din Capitală. Amenzi uriașe și reguli stricte
Social Ultima Ora

Săptămâna viitoare se decide dacă RATB se va transforma în societate pe acțiuni

Consilierii generali vor vota, în ședința de joi, proiectul de hotărâre privind transformarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA.

Potrivit proiectului, acţionarii vor fi Primăria Capitalei, prin Consiliul General, şi Primăria Ilfov, prin Consiliul Judeţean, va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar personalul regiei va fi preluat şi reîncadrat pe aceleaşi funcţii.

„Prin transformarea în societate pe acţiuni a RATB se vor asigura condiţiile pentru o funcţionare mai eficientă, mai economică, cu o marjă de profitabilitte şi cu posibilitatea de participare la licitaţii şi de accesare a fondurilor europene”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, potrivit news.ro.

Acţionarii vor fi Primăria Capitalei prin CGMB şi Primăria Ilfov, prin Consiliul Judeţean şi se va mandatat actualul director al RATB, Adrian Sorin Mihail, să îndeplinească toate formalităţile referitoare la reorganizarea RATB. De asemenea, capitalul social va fi de peste 129 de milioane de lei, iar angajaţii regiei vor fi preluaţi şi reîncadraţi pe aceleaşi funcţii.

Despre reorganizarea RATB se vorbeşte încă din 2016, când CGMB aprobase studiul de oprtunitate în acest sens, iar municipalitatea promitea ca regia să fie transformată până la începtului anului. În aprilie 2017, viceprimarul Aurelian Bădulescu estima că Regia se va transforma în societate pe acţiuni în jurul lunii august.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.