S-a hotărât în Primărie: câinii și pisicile nu vor mai putea fi vânduți în pet-shopurile din București 1
Social Ultima Ora

S-a hotărât în Primărie: câinii și pisicile nu vor mai putea fi vânduți în pet-shopurile din București

Câinii și pisicile nu vor mai putea fi vânduți în pet-shopurile din București. Excepție fac animalele care au certificat de origine. Proiectul a fost votat în ședința de astăzi de consilierii generali.

‘Proiectul prevede interzicerea vânzării câinilor și pisicilor în pet-shopuri și magazine similare pe raza municipiului Bucureti, cu doua excepții: ca acei câini și picici care există în pet-shopuri să aibă un certificat de origine, astfel încât cetățeanul să nu fie înșelat cumpărând sub o etichetă a unei rase un animal când de fapt nu există nicio dovadă că acel câine și acea pisică aparține acelei rase sau daca acste  animale provin fie din centre de adopție, fie din adăposturi, fie de la asociații de profil. Astfel vrem să încurajăm rata adoptării animalelor fără stăpân. Nu există nici un certfiicat de orgine vă invit să faceți acest exercițiu cetățenesc. Să mergeți  la pet-shop și să cereți certificatul de origine care atestă că el face parte din rasa sub care este comercializat. Vă garantez că nici un pet shop nu vă va putea oferi acest certificat de origine, întrucât există norme internaționale care interzic vânzarea câinilor și pisicilor în magazine de tip pet-shop’, a declarant, pentru Libertatea, Tudor Ionescu, consiler general, inițiatorul acestui proiect.

El a adăugat că pet-shopurile pot veni la adăposturile primăriei și să adopte câini pe care apoi să-i vândă în magazine, dorindu-se astfel încurajarea adopției animalelor fără stăpân.

 

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.