Românii nu prea pot lucra în prima zi de după concediu 1
vacanta
Social Ultima Ora

Românii nu prea pot lucra în prima zi de după concediu

În cazul a 23% dintre români, prelungirea concediului cu încă o zi după ce au revenit acasă este un antidot la fel de bun ca planificarea unei noi călătorii (23%), arată un studiu internaţional realizat de momondo.

Cei care lipsesc de la birou sau de la şcoală sunt românii cu vârsta cuprinsă între 23-35 de ani (24%). Aceştia simt nevoia să doarmă mai mult decât o fac de obicei (36%) atunci când se întorc din vacanţă şi, totodată, încep să caute noi destinaţii de călătorie (26%).

Conform studiului momondo, aproape un sfert dintre călătorii chestionaţi, din mai multe ţări şi continente (24%) îşi fac planuri pentru următoarea vacanţă, pentru a depăşi nostalgia post-vacanţă.

La nivel global, 48% dintre călători au declarat că au avut până acum parte de sentimente de tristeţe, deprimare, melancolie după ce s-au întors din vacanţă. Printre respondenţii care simt cel mai puternic asta se numără polonezii (63%), fiind urmaţi de britanici (62%) şi de columbieni (60%).

Pentru călătorii românii, procentajul este asemănător cu media globală: aproximativ jumătate (49%) au declarat că se simt deprimaţi după ce revin din vacanţă. Momente la fel de intense trăiesc cei din Canada, Coreea de Sud, Rusia.

La polul opus, cei care se simt mai puţin întristaţi sau deprimaţi atunci când li se încheie perioada de concediu sunt călătorii din ţările vestice şi de nord, precum Olanda (31%), Danemarca (34%), Germania (35%), Austria (36%).

Pentru mai mulţi călători revenirea la viaţa de zi cu zi după concediu vine cu o serie de nevoi suplimentare: dorm mai mult decât în mod obişnuit (28%), caută noi destinaţii şi călătorii pentru următorul concediu (24%), îşi propun să mănânce mai sănătos (23%).

momondo este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.