Românii accidentați vor fi găsiți prin satelit. Victimele vor fi localizate prin GPS, în noul sistem 112 1
Social Ultima Ora

Românii accidentați vor fi găsiți prin satelit. Victimele vor fi localizate prin GPS, în noul sistem 112

Cei care nu vor să fie urmăriți de autorități, își închid telefoanele pentru a nu putea fi depistați prin GPS. Da, telefonul mobi, poate fi urmărit prin satelit. Acesta metodă va fi utilizată în România de ISU pentru a depista poziția în teren a victimelor.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că se demarează o licitație pentru schimbarea totală a actualului sistem 112, care este unul învechit. Arafat a explicat că noul sistem ar putea fi funcțional până în 2020, iar marea noutate fi posibilitatea de a identifica victimele pe baza coordonatelor GPS oferite de telefonul mobil. Astfel, accidente cum a fost cel în care un avion s-a prăbușit în Apuseni nu vor mai fi posibile.

”Multe dintre aceste aspecte sunt introduse recent în sistemul 112. Sistemul ne va aduce un nou standard și noi facilități. Majoritatea infrastucturii este achiziționată în 2004-2005 și există riscul să cadă sistemul în anumite județe.

Acum vin noi facilități de software, putem include foarte multe facilități. Era greu pe un sistem vechi să îi faci doar update. Acum colegii de la STS pot veni cu o variantă nouă și modernă.

Introducerea localizării direct prin GPS, nu prin triangulare aduce mai aproape omul care sună la 112 de cei din echipele de intervenție.

Știind cât de dificilă este implementarea unui astfel de sistem eu cred că va dura un an sau doi până când acesta va ajunge să funcționeze la capacitate maximă”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.