România, paralizată de 30 de centimetri de zăpadă 1
zapada
Social Ultima Ora

România, paralizată de 30 de centimetri de zăpadă

Capitala şi 14 judeţe sunt, vineri, până la ora 15.00 sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, viscol şi vizibilitate scăzută. În Bucureşti şi în zece judeţe, autorităţile au suspendat cursurile, iar CFR anunţă că 18 trenuri care circulau din Bucureşti către Constanţa Tulcea şi între Slobozia şi Ciulniţa, au fost anulate din cauza condiţiilor meteo. Menționăm că stratul de zăpadă nu depășea 30 de centimetri în majoritatea regiunilor, la ora 8,00, conform ANM.

Din cauza condiţiilor meteo, autoritățile au închis şcolile vineri, în Capitală şi în zece judeţe vizate de avertizările meteo, potrivit Ministerului Educaţiei. Au luat decizia de suspendare a cursurilor inspectorate şcolare din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit). Ministerul Educaţiei precizează că orele de curs vor fi recuperate ulterior, în funcţie de calendarul stabilit de fiecare unitate de învăţământ.

În Bucureşti, părinţii care nu pot avea grijă de copii vineri, cât sunt la serviciu, îşi pot lăsa copiii la centrele şi grădiniţele deschise în Sectoarele 1, 2, 3 şi 4. În Sectorul 5 vor rămâne deschise toate unităţile de învăţământ, a anunţat Primăria. Totodată, CFR a anunţat că vineri sunt anulate 18 trenuri care circulau între Bucureşti şi Constanţa sau Tulcea şi între Slobozia şi Ciulniţa, din cauza condiţiilor meteo.

Lista trenurilor anulate. În plus, până la ora 20.00, este cod galben de ger în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. ”Ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată”, mai anunţă meteorologii. În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. De altfel, Administraţia de Meteorologie a anunţat că temperaturi negative se vor înregistra în aproape toată ţara, până săptămâna viitoare, temperaturile pe timpul nopţii coborând până la -12 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova.  Inclusiv în Capitală vor fi temperaturi scăzute, astfel că valorile minime vor atinge -6 grade.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.