România a obținut supremația MONDIALĂ în medicină: Academia Recordurilor ne-a certificat mai multe reușite 1
Social Sănătate Ultima Ora

România a obținut supremația MONDIALĂ în medicină: Academia Recordurilor ne-a certificat mai multe reușite

Mai multe recorduri românești din domeniul medical, precum cea mai mare paradă de ambulanțe și cele mai vechi institute de endocrinologie – „C.I. Parhon” din București -, respectiv de geriatrie – Ana Aslan din București – din lume au fost certificate de The Academy of World Records, scrie Mediafax.

Academia Recordurilor Mondiale, cea mai mare organizație care certifică astfel de performanțe, a publicat în această săptămână, pe site-ul oficial (https://www.academyofworldrecords.com/), mai multe recorduri românești din domeniul medical, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, cea mai mare paradă de ambulanțe a avut loc la Alba Iulia, anul acesta, primul institut de endocrinologie din lume este „C. I. Parhon” din București, iar primul tratat medical de endocrinologie este cel aparținând lui C. I. Parhon.

De asemenea, au fost certificate recordurile pentru prima disecție aortică complexă tratată endovascular, realizată la Polisano Sibiu, cele mai multe operații neurologice – dr. Leon Dănăilă, cele mai multe operații pediatrice – dr. Alexandru Pesamosca, precum și primul institut geriatric din lume, Ana Aslan.

În ultimii 12 ani, Academia Recordurilor Mondiale a publicat câteva zeci de recorduri românești, majoritatea fiind realizări deosebite care au fost recunoscute pentru prima dată în România.

Printre cei înscriși se numără Nadia Comaneci – primul 10 din istoria gimnasticii, Helmut Duckadam – patru goluri consecutive apărate, Octavian Belu – cel mai de succes antrenor din lume, Mugur Isărescu – cel mai longeviv guvernator de bancă centrală, Cleopatra Stratan – cel mai de succes tânără artistă, Ilie Dobre – cel mai de succes comentator sportiv de radio, Crina Coco Popescu – cel mai de succes tânără alpinistă, Palatul Parlamentului – cea mai mare clădire administrativă, „Luceafarul”, de Mihai Eminescu – cel mai lung poem de dragoste, Constantina Diță – cea mai în vârstă câștigătoare a maratonului olimpic.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.