Pericol în sistemul penitenciar. E haos. ”Suntem în criză”
Social Justiție Politic Ultima Ora

PROTEST. Gardienii de la Penitenciarul Poarta Albă s-au postat cu pancarte în fața pușcăriei

Peste 40 de angajați ai Penitenciarului Poarta Albă protestează, duminică dimineața, în fața instituției, cerând, printre altele, eliminarea discriminărilor salariale, îmbunătățirea condițiilor de lucru și plata orelor suplimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au strâns, duminică, la ora 10.00, în faţa unității de detenție, cerând, în principal, condiții de lucru mai bune și plata integrală a orelor suplimentare.

„Acțiunea de pichetare a început la ora 10.00. Suntem peste 40 de persoane, angajați ai Penitenciarului, aflați în timpul liber. (…) Acțiunea se petrece în cadrul celorlalte acțiuni de protest declanțate la nivel național de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Revendicările sunt: condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, în continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite, stoparea împuternicirilor ilegale, cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Virgil Cîrstea, președintele Sindicatului Național SINPEN 2016 Constanța, afiliat la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sindicaliștii cer și eliminarea discriminărilor salariale, prin aplicarea legii cadru a salarizării și pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională, începând din luna octombrie.

Aceștia avertizează că, dacă în urma acestor acțiuni nu vor fi luate măsuri, vor lua în calcul blocarea activitații penitenciarelor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.