Proprietarul mărcii “Arsenie Boca” atacă BOR după anunțul canonizării. Sunt “ahtiați” după bani! 1
Social Ultima Ora

Proprietarul mărcii “Arsenie Boca” atacă BOR după anunțul canonizării. Sunt “ahtiați” după bani!

Conflictul dintre proprietarul mărcii “Arsenie Boca” și Patriarhie continuă. După anunțul canonizării, BOR este atacată în termeni duri.

Firma Additional Worldwide Care Services Ltd a cetățeanului maghiar Andor Sandor a înregistrat marca Arsenie Boca la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) și încearcă să oprească orice formă de comerț cu imaginea părintelui. Între timp, ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, a declarat că o comisie a început strângerea documentației în vederea demarării procesului de canonizare a lui Arsenie Boca, cel supranimit Sfântul Ardealului. Drept urmare, deținătorul licenței în România, SC Pulse Escape, prin reprezentantul Daniel Emanuel Gheorghe,  a transmis NewsTeam.ro un comunicat referitor aceste demersuri, comunicat în care atacă dur Biserica Ortodoxă Română.

Prezentăm comunicatul:

“Abordand subiectul canonizarii Parintelui Arsenie Boca, aceasta este doar o ridicola tentativa de fraudare prin care BOR-ul spera sa revina totul la “normal”,  adica pentru a putea continua activitatea de exploatare prin inselaciune a poporului roman si al bugetului de stat, motiv pentru care am formulat plangeri penale, degeaba deoarece nu s-a luat nici o masura pentru ca sunt implicati politicieni,functionari publici, lucratori ANAF, lucratori MAI, etc. Activitatile infractionale de comercializare -ilegala- a produselor contrafacute care poarta o marca identica sau similara cu marcile noastre“Boca Părintele” și „Arsenie”, sunt acoperite de lucratori ai Politiei constatand infractiunile reclamate si amendand reclamantul ca a avut curajul sa deranjeze ordinea publica si infractiunile criminale din incinta Manastirii Prislop, sens in care s-a formulat plangere penala impotriva lucratorului compromis.

BOR-ul spera ca prin “rebranduirea” prin zugrăvirea și aprobarea de către Sfântul Sinod a imaginii de sfânt a Parintelui Arsenie Boca sa rezolve conflictul, sa ascunda infractiunile comise si sa isi poata continua nestingheriti incasarea suveicilor colosale.

Chiar daca vor avea succes cu canonizarea, legea proprietatii intelectuale prevede ca orice combinatie, extensie sau abreviere ale marcilor noastre cat si imaginea industriala sau copii ale acesteia, care au menirea sa induca in eroare consumatorii si beneficiarii, constituie infractiune si se pedepseste conform legii. Iar cine va dori sa faca comert cu aceste marci si imaginea industriala va trebui sa se licentieze si sa se supuna legislatiei in vigoare, iar atitudinea de ahtiat dupa bani pe care o manifesta BOR-ul vis a vis de marcile noastre este total deplasata. BOR calca fara sfiala peste toate normele legale, sociale jignind grosolan inteligenta poporului roman.

Conform legii cultelor BOR-ul a autorizat an de an SRL-urile,PFA-urile,II-urile,etc. “..doritorii de castig necinstit,fiind o nefireasca uneltire..”, cum i-a numit Mitropolitul Ardelului, IPS Laurenţiu Streza in ziarul Tribuna din Sibiu.

BOR-ul a autorizat aceste entitati pentru a produce si a valorifica, nu pentru a face import din spatiul European sau din afara acestuia,cum se intampla in prezent. Acelasi, IPS Laurentiu Streza, ar trebui sa stie faptul ca statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee, iar cultele, asociațiile și grupările religioase au obligația să respecte Constituția și legile țării și să nu aducă atingere securității publice, ordinii sociale”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.