Proprietarul mărcii “Arsenie Boca”, amendat de Poliție. “Nici n-am cum să mă supăr pe atâta incompetență!” 1
Social Ultima Ora

Proprietarul mărcii “Arsenie Boca”, amendat de Poliție. “Nici n-am cum să mă supăr pe atâta incompetență!”

Polițiștii din Hațeg l-au amendat pe tânărul din Arad care deține un atestat de proprietate asupra mărcii “Arsenie Boca”, amendă ce va fi contestată de acesta. Daniel Gheorghe a declarat, pentru Newsteam.ro, că polițiștii au dat dovadă de atâta incompetență încât nici să te superi nu poți.

El a fost ieri la Mănăstirea Prislop pentru a vedea dacă poliția a luat măsuri împotriva comercianților de obiecte cu părintele Boca. În momentul în care a văzut că aceștia continuă nestingheriți, a sunat la Poliție. Oamenii legii au considerat că Daniel Gheorghe face abuz și l-au amendat cu 200 de lei.

“Le-am spus agenților că nu își fac treaba și unul dintre ei mi-a zis: Mă înveți tu pe mine Poliție?

Și în opinia lui de agent mi-a spus că numai biserica poate avea un cuvânt de spus în ceea ce privește comerțul cu obiecte religioase. Am depus plângere împotriva agenților. E evident că polițiștii țin cu biserica…Eu cu tristețe spun că este foarte multă corupție  și legea nu are valoare. Credeam că te poți baza pe lege. Cum mă pot ei amenda pentru că am folosit abuziv serviciul 112 și tot ei să constate infracțiunea flagrantă de punere în circulație a acelor obiecte? ” spune Daniel Gheorghe.

Șeful Poliției Hațeg: “Care e panica?”

Arădeanul spune că a stat câteva ore la secția de Poliție Hațeg și că a fost întrebat de comandant Care e panica? – referindu-se la graba acestuia de a stopa comerțul cu produse ce conțin chipul și numele lui Arsenie Boca. “Mi-a spus că obiectele sunt în siguranță, la mănăstire. Este o sfidare a legii din partea unui șef de poliție. Eu îi înțeleg că sunt subofițeri și că nu au făcut prea multă școală, nu au facultatea de Drept, dar sunt încălcări ale legii. Procesul verbal de exemplu a fost făcut la secție, nu la fața locului. Nu am fost întrebat dacă vreau să fac precizări…Le-a luat două ore să facă un proces verbal. Nici nu am cum să mă supăr pe atâta incompetență”, a mai spus Daniel Gheorghe.

Acesta a intrat în conflict atât cu Patriarhia Română, cât și cu pelerinii care merg la Prislop după ce a prezentat un document potrivit căruia este proprietar al mărcii Arsenie Boca . Actul este emis de autorități din Marea Britanie pe numele unei companii engleze al cărei singur reprezentant în România este Daniel Gheorghe. Biserica Ortodoxă Română a avut o reacție dură: Marca aceasta pe numele părintelui Arsenie Boca a fost înregistrată nu în România, unde ar fi fost imposibil, fiind cunoscută buna relaţie pe care părintele o avea cu BOR, ci în altă ţară. De la început asistăm la un gest viclean, persoana respectivă s-a ferit să înregistreze marca pe teritoriul ţării. Ne aflăm în faţa unei situaţii absurde pe care BOR nu o poate tolera. Numele Arsenie Boca şi tot patrimoniul său aparţine de jure şi de facto bisericii în care a slujit. E un atac la prestigiul şi demnitatea BOR”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Foto: aradon.ro

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.