Sondaj EUROSTAT. Locuitorii din București și Sofia cei mai NEMULȚUMIȚI de școli
Școală de vară în România. Când și unde va avea loc
Social Sănătate Ultima Ora

Primăria otrăvește copii: 15 tineri au suferit toxiinfecție alimentară la o Școală de Vară a Municipalității bucureștene

Mai multi tineri s-au simțit rău din cauza meniului care le a fost servit aseară la restaurantul din complexul Vraja Mării din Costinești, arată cotidianul Libertatea. Tinerii se află într-o Școală de Vară organizată de Primăria Capitalei prin Centrul de Tineret al Municipiului București.

„De aseară mă simt rău. Astăzi nu m-am putut ridica din pat. A venit un doctor, nu a vrut să îmi spună ce ar fi exact. Eu bănuiesc ca e o intoxicație alimentară. Sunt circa 15 colegi de-ai mei în aceeași situatie. Ne simțim rău. Doctorul nici măcar nu a vrut să îmi spună cum îl cheamă. Mi-a zis să iau furazolidon. L-am întrebat ce am, fiindcă dacă mă simt rău în continuare, vreau să mă duc la spital și să știu un diagnostic. Doi colegi au plecat de aseară. S-au dus la Elias unde li s-a pus diagnosticul de enterocolita. Sigur este de la mâncarea de aseară, de la varza cu carne ce ne-a fost servită. Oricum, cât am stat aici, mâncarea a avut o calitate la limita suportabilității, o calitate inferioară. Tacâmuri murdare. E sub așteptări”, a declarat, în exclusivitate pentru Libertatea,  o tânără doctrandă care a participat la tabăra de Vară a Primăriei Capitalei.

Totul s-a întâmplat la complexul Vraja Mării si la restaurantul cu același nume din Costinești. Primăria Capitalei prin Centrul de Tineret al Municipiului București organizează în această perioadă o școală de Vară pentru tineri studenți, masteranzi și doctoranzi  cu vârste între 18 și 35 de ani.

Primăria Capitalei: „Am solicitat ajutorul de urgență al serviciului de ambulanță”

Reprezentanții Centrului pentru Tineret al Municipiului București au solicitat de urgență ajutorul serviciului de ambulanță Constanța pentru a acorda îngrijiri medicale tinerilor care au acuzat stări de rău. Menționăm că este vorba despre 15 din cei 49 de tineri participanți.

Totodată s-a solicitat ajutorul ANPC Constanța, respectiv DSVSA Constanța, pentru prelevarea de probe și efectuarea analizelor asupra alimentelor oferite spre consum în restaurantul hotelului unde sunt cazați tinerii participanți.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că cele 15 persoane care au solicitat asistenţă medicală au fost clienţii unei terase-restaurant din Costineşti pentru care fusese dispusă suspendarea temporară a activităţii din cauza condiţiilor precare de igienă şi a celor de depozitare şi păstrare a alimentelor, iar administratorul fusese sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru proceduri nesigure ce pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Primarul Gabriela Firea a trimis Corpul de Control

Conform rapoartelor medicale ale medicilor de pe ambulanță, diagnosticul celor 15 tineri este enteroclită, și nu toxinfecție alimentară, fiind așteptate în continuare rezultatelor analizelor pentru probele de alimente ce au fost prelevate din restaurantul hotelului de către ANPC Constanța, respectiv DSVSA Constanța. Menționăm că participanții în cadrul programul ‘Școala de Vară’ au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Purtătorul de cuvțnt al SAJ Constnața, Camelia Tatarici, a declarat că două ambulanțe de tip și ambulanță SMURD au fost trimise la fața locului. O persoană a fost transportată la spital, în timp ce celelalte 14 au primit asistență medicală în restaurant.

De asemenea, prin dispoziția Primarului General, Gabriela Firea, o echipă din cadrul Corpului de Control a Primarului General se deplasează în acest moment la Costinești pentru a ancheta această situație.

Tinerii aflați acum la Costinești fac parte din seria care a venit duminică, 18 august și pleacă mâine, 25 august Seriile sunt prevăzute a veni la Școala de vară a Primăriei până pe 29 septembrie.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.