autobuz-electric
Primăria Craiovă anunță dotarea cu 46 de autobuze electrice. Achiziția ajunge la peste 130 milioane lei
Social Ultima Ora

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice, 100 de autobuze alimentate cu gaz (GNC), 100 de troleibuze și 100 de tramvaie. Pentru toate acestea se află în pregătire licitațiile de achiziționare, după cum a anunțat primarul general, Gabriela Firea, pe Facebook.

Reînnoirea parcului auto al RATB reprezintă o prioritate pentru Primăria Capitalei, afirmă Gabriela Firea, un exemplu fiind licitația pentru achiziționarea celor 400 de autobuze noi.

„Sunt în pregătire licitațiile pentru achiziționarea a 100 de autobuze cu GNC, a altor 100 de autobuze, de această dată electrice, a 100 de troleibuze și 100 de tramvaie”, a precizat primarul general pe Facebook.

Gabriela Firea a criticat administrația PNL (PDL) care „a achiziționat în jurul anilor 2006, 500 de autobuze fără aer condiționat, iar acum, RATB montează sistem de climatizare pe primele 150 dintre acestea”.

În 2018, administrația a alocat „nu mai putin de 231 milioane de euro pentru infrastructura rutieră și fluidizarea traficului, dotări, investiții și subvenții pentru transport în comun – investiții în lucrări care vor genera diminuarea aglomerației în trafic. De asemenea, pentru îmbunătățirea sistemului rutier, semaforizare inteligentă, managementul traficului, a fost alocată suma de 56 de milioane de euro. Municipalitatea demarează 14 proiecte de construire de parcări subterane și supraterane, suma alocată pentru început fiind de aproximativ 11 milioane de euro”

Totodată, Primăria Capitalei a anunțat că „a oferit domeniului sănătății un buget record, de 111 milioane de euro, sumă care reprezintă, comparativ cu ultimii cinci ani, o dublare sau chiar triplare a fondurilor alocate spitalelor”, așa cum susține edilul-șef.

Gabriela Firea a menționat că suma este menită pentru a moderniza, dota și reabilita cele 19 spitale aflate în administrarea Municipalității.

„Primăria Capitalei va achiziționa anul acesta aproximativ 500 de locuințe destinate medicilor. Acest demers, cumulat cu fondurile acordate spitalelor, este menit să oprească «exodul» medicilor profesioniști și să creeze condiții ultramoderne de tratament pentru bucureșteni”, a menționat primarul general.

De asemenea, Primăria Capitalei își propune să consolideze clădirile cu risc seismic.

„Astfel, în 27 de ani, s-au consolidat doar 20 de astfel de clădiri, iar actuala administratie a reușit, în mai puțin de doi ani, să înceapă lucrările de consolidare la 10 clădiri cu risc seismic ridicat, situate în centrul Capitalei. Totodată, în prezent, se întocmește documentația pentru expertizarea și proiectarea lucrărilor de intervenție/consolidare pentru alte 20 de clădiri și s-a demarat un alt program prin care se vor pune în siguranță încă 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare”, a menționat primarul general.

Gabriela Firea a criticat partidele de dreapta care au condus administrația, cu toate că Primăria Capitalei a fost condusă în ultimele două mandate de Sorin Oprescu, sprijinit de PSD.

„Mai mult, pe lângă faptul că partidele de dreapta au dispus, timp de aproape două decenii, de bugete fabuloase, pe care le-au cheltuit după bunul plac și cu care ar fi putut să realizeze investiții semnificative pentru Capitală, au contractat și împrumuturi de 500 de milioane de euro, pe care acum actuala administrație are obligația să le refinanțeze sau să le achite”, continuă Gabriela Firea.

De asemenea, Firea susține că opoziția încearcă să acrediteze ideea potrivit căreia actualul primar general este singurul care finanțează realizarea unor statui în București, deși acestea se construiesc de mai bine de 20 de ani în Capitală.

„Subliniem încă o data că Primarul General, Gabriela Firea, NU a semnat nici un proiect de realizare a unor monumente, ci a continuat proiecte începute de administrațiile anterioare, fiind obligată, conform legii, să ducă la bun sfârșit aceste contracte”, se mai arata in postarea pe Facebook.

Mai mult, organizarea unor festivaluri sau concerte reprezintă „un alt subiect care se dorește a fi “atribuit în mod fals actualei administrații”, deși acestea reprezintă evenimente de tradiție, organizate de ani de zile și care, datorită reputației, beneficiază de participarea a numeroși artiști de renume din întreaga lume”, a conchis Gabriela Firea.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.