duster
Social Ultima Ora

PREMIERĂ: Duster cu motor de 150 de Cai Putere, la Salonul de la Paris

Dacia a anunțat la Salonul auto de la Paris cel mai puternic motor disponibil pe un model propriu. Este pentru prima dată când în România e produs un automobil de 150 CP.

Noul motor 1.3 TCe 130 CP FAP şi 150 CP FAP este disponibil pe modelul Duster Acest propulsor dispune de un bloc motor din aluminiu, care beneficiază de noua tehnologie pentru tratamentul de suprafaţă al interiorului cilindrilor, intitulată « Bore Spray Coating ». Aceasta permite un control mai eficient al temperaturii, având ca rezultat o creştere a performanţelor şi un confort sporit în utilizare.Pentru a reduce emisiile de particule, noile motoare pe benzină cu injecţie directă integrează de acum un filtru de particule (FAP).

Această nouă generaţie de motoare pe benzină asigură un plus de confort în exploatare. Propulsorul este disponibil în două variante de putere:

-130 CP (96 kW) la 5000 rpm, şi un cuplu maxim de 240 Nm la 1500 t/min, cu 5 CP mai mult faţă de generaţia precedentă.

-150 CP (110kW) la 5250 rpm şi un cuplu maxim de 250 Nm la 1600t/min, cu 25 CP mai mult faţă de generaţia precedentă.

După reînnoirea gamei de motorizări Diesel cu propulsoarele Blue dCi pe versiunile 4×2 şi 4×4, Dacia lansează noile motoare pe benzină, care vor fi disponibile pentru început pe modelul Duster 4×2, iar de la jumătatea anului 2019 şi pe versiunile 4×4. Deschiderea comenzilor pentru varianta 4×2 echipată cu acest motor va avea loc în săptămânile următoare, în funcţie de piaţă.

Media Nav Evolution : O nouă versiune, pentru un acces mai uşor la aplicaţiile mobile

Până la sfârşitul anului 2018, gama Dacia va dispune de o nouă versiune a sistemului Media Nav Evolution. Aceasta asigură un acces mai rapid şi mai uşor la o serie largă de funcţii şi aplicaţii. Printre acestea se numără:

-Android AutoTM şi Apple CarPlayTM care permit identificarea celor mai bune aplicaţii de smartphone şi asigură accesul la mesagerie.

-Un ecran tactil mai reactiv şi o tranziţie de ecran îmbunătăţită pentru un acces mai uşor la meniuri.

Această nouă versiune de Media Nav va fi disponibilă la vânzare la acelaşi preţ cu versiunea precedentă.

Modelele Dacia sunt disponibile pe mai multe pieţe inclusiv în Marea Britanie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.