Pompierii scot apa
Teleorman
Social Ultima Ora

Pompierii din Teleorman scot apa din două lacuri, în Dunăre, pentru a evita viitura

Pompierii din Teleorman acţionează, sâmbătă, pentru scoaterea apei din două lacuri, în Dunăre, pentru a evita revărsarea peste localităţile apropiate. Peste 150 de gospodării sunt inundate.

Pompierii din Teleorman scot apa din două lacuri, în Dunăre, pentru a evita viitura 1

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat că 10 motopompe de mare capacitate sunt folosite pentru a scoate apa, operaţiunea urmând să se desfăşoare timp de mai multe zile.

„Se acţionează cu 10 motopompe de mare capacitate pentru tragerea apei din Balta Iancu în Dunăre, astfel încât apa din lacul Suhaia să se ducă în acea zonă. Se intervine şi pentru supraînălţarea digului”, a afirmat reprezentantul ISU Teleorman, citat de Mediafax.

În localitatea Suhaia, pompieri din şapte judeţe lucrează la consolidarea digului şi evacuare apă. Acţionează 55 subofţeri, 4 ofiţeri ,1 şenilată, 2 bărci, 2 motopompe, 20 jandarmi şi opt motopompe de mare capacitate.

Gelu Dragomir a adăugat că, la nivelul judeţului, sunt afectate 398 hectare terenuri arabile, 437 hectare păşuni, 180 hectare păduri, 92 fântâni şi 13 de poduri/podeţe.

Totodată, au fost inundate 153 curţi, 50 de anexe şi 30 de pivniţe.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.