avioane
Veste proastă pentru cei care și-au planificat călătoriile cu avionul. Piloții intră în grevă
Social Ultima Ora

Peste 100.000 de pasageri vor fi afectați de anularea zborurilor, săptămâna viitoare. Vezi de ce

Ryanair anulează 600 de zboruri săptămâna viitoare din cauza unei greve de amploare anunțată de angajații companiei. Peste 100.000 de pasageri vor fi afectați de anularea a 12% dintre zborurile care vor avea loc pe 25 și 26 iulie, scrie Reuters.

Compania aeriană irlandeză a anunțat într-un comuniat de presă că vor fi anulate câte 300 de zboruri în fiecare dintre cele două zile și vor fi afectați aproape 50.000 de clienți zilnic. Cele mai afectate vor fi zborurile spre și dinspre Belgia, Spania și Portugalia.

Ryanair, cel mai mare transportator low-cost din Europa, a anulat 30 de zboruri pe 12 iulie, când unii piloți din Irlanda au organizat cea mai mare grevă a companiei de până acum.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, care zboară în 37 de țări și a transportat anul trecut 130 de milioane de pasageri, a evitat grevele răspândite înainte de Crăciun, hotărând să recunoască sindicatele pentru prima dată în istoria sa de 32 de ani. Dar de atunci sa luptat pentru a ajunge la un acord cu mulți dintre ei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.