Pesta porcină este DE NEOPRIT în România: a intrat și în Vrancea
Social Ultima Ora

În timp ce autoritățile caută pesta porcină în sarmalele de la Sfânta Parascheva, virusul a ajuns la Călugăreni, lângă București

Autoritățile au anunțat cu efervescență că la pelerinajul Sfintei Parascheva credincioșii nu au voie să aducă sarmale. De ce? Pentru că ar putea fi infestate cu pestă porcină. Așa că au început controalele în sacoșe, la intrare în Iași. Desigur, pelerinii au mâncat totuși sarmale… dar exclusiv cele cumpărate de la firmele agreate de autorități…  Între timp, virusul Pesta porcină a ajuns la Călugăreni, Giurgiu, aproape de București.

67.000 credincioși la moaștele Sfântei Cuvioase Parascheva. Traficul rutier în Iași a fost dat peste cap

În judeţul Giurgiu a fost confirmat încă un focar de pestă porcină africană la Călugăreni, numărul localităţilor în care a fost depistat respectivul virus ajungând astfel la 5, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Alina Mateciuc.

„În seara zilei de vineri au sosit buletinele de analiză care au confirmat un focar de pestă porcină într-o gospodărie la Călugăreni, acesta fiind primul caz înregistrat în această localitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Giurgiu, citat de Agerpres.

De asemenea, Alina Mateciuc a precizat că a mai fost confirmat un focar la Budeni, unde virusul fusese depistat şi în altă gospodărie, în prezent localităţile afectate de virusul pestei porcine africane în judeţul Giurgiu fiind Brăniştari, Mihai Bravu, Comana, Budeni şi Călugăreni. În primele două localităţi au fost sacrificaţi toţi porcii din gospodării.

Primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat în judeţul Giurgiu în data de 7 septembrie.

Autorităţile menţin filtrele de dezinfecţie şi control.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.