PERICOLELE care amenință omenirea, în viziunea OECD: criza financiară, Soarele, sărăcia, Internetul, războiul. Ce este de făcut?
Social Ultima Ora

PERICOLELE care amenință omenirea, în viziunea OECD: criza financiară, Soarele, sărăcia, Internetul, războiul. Ce este de făcut?

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a dat publicităţii raportul intitulat „Viitoarele şocuri mondiale”, care cuprinde cele mai mari ameninţări ce vizează omenirea în perioada următoare. Singura soluţie pentru aceste pericole: ideile oamenilor de geniu, ascunse până acum de ochii publicului.

PERICOLELE care amenință omenirea, în viziunea OECD: criza financiară, Soarele, sărăcia, Internetul, războiul. Ce este de făcut? 1

Printre aceste pericole au fost enumerate: o criza financiară fără precedent; conflicte violente între populaţie şi autorităţi, determinate de sărăcie; o furtună geomagnetică catastrofală din cauza activităţii solare; o pandemie declanşată de un  microorganism împotriva căruia nu există antidot; un atac cibernetic care ar putea paraliza Internetul şi toate sistemele informatice. Generalul dr. Emil Străinu, care a participat în ultimele luni la mai multe reuniuni internaţionale pe tema ştiinţelor neconvenţionale, ne-a explicat care sunt amănuntele legate de acest raport.

Criza economică se accentuează

Profesorul Nouriel Roubini, supranumit profetul crizei, după ce a prevăzut criza din 2007, a spus că problemele fiscale din SUA, încetinirea ritmului de dezvoltare din China şi daunele cu care se confruntă Japonia ar putea forma „furtuna perfectă” care ar putea ameninţa din nou economia mondială. „Există deja indicii pentru anumite elemente de fragilitate. Toată lumea avertizează că datoriile private şi publice au ajuns la un nivel nemaiîntâlnit. Dacă continuăm aşa problema s-ar putea agrava „, a spus Roubini.

În acest context, pericolul unei noi crize economice profunde ar putea fi evitat prin introducerea unor noi tehnologii în circuitul economic mondial. ”Mai multe personalităţi din lumea ştiinţifică au confirmat faptul că la inţiativa Casei Albe, SUA, marile  corporaţii transnaţionale şi marile instituţii bancare vor introduce tehnologii noi, ţinute la secret de mulţi ani, în industrie. S-a cerut desecretizarea invenţiilor pentru că acestea vor realiza un salt tehnologic faţă de momentul actual şi vor genera creştere economică la nivel mondial”, ne-a explicat Emil Străinu.

Pe scurt, este vorba despre introducerea pe piaţă a unor noi tipuri de obiecte, produse prin tehnologiile mai sus amintite, pe care populaţia să le cumpere, iar în acest fel să se accelereze circulaţia banilor în economie – lucru care determină creştere economică generală.

Printre invenţiile ţinute la secret se află şi cele ale inginerului român Gogu (George) Constantinescu (n. 1881 – d. 1965), care a lucrat mult timp în Anglia. Multe din ideile sale au fost secretizate de Guvernul Marii Britanii pentru că aveu o aplicabilitate militară deosebită. Menţionăm că, printre altele, Gogu Constantinescu este inventatorul asfaltului.

PERICOLELE care amenință omenirea, în viziunea OECD: criza financiară, Soarele, sărăcia, Internetul, războiul. Ce este de făcut? 2

Microorganismele au devenit rezistente la medicamente

În ultimii ani, omenirea este ameninţată de bacterii necunoscute, rezistente la antibiotice. Potrivit unui studiu realizat de britanici există pericolul răspândirii unor astfel de microbi la nivel global.

Atacurile cibernetice pot paraliza omenirea

PERICOLELE care amenință omenirea, în viziunea OECD: criza financiară, Soarele, sărăcia, Internetul, războiul. Ce este de făcut? 3

Atacul cibernetic înseamnă creearea unor programe care să infecteze calculatoarele ţintă şi să preia controleze informaţiile din ele.

Într-o reţea infectată, atacatorul poate face orice vrea cu informaţiile din calculatoarele pe care le controlează. Specialiştii atrag atenţia că un atac cibernetic ar putea paraliza, pe o perioadă destul de lungă şi cu efecte catastrofale, activitatea întregii omeniri.

Fenomenele meto o iau razna din cauza Soarelui

PERICOLELE care amenință omenirea, în viziunea OECD: criza financiară, Soarele, sărăcia, Internetul, războiul. Ce este de făcut?

”Printre temele de interes major pentru toţi locuitorii planetei, pe primul plan se manifestă o îngrijorare accentuată în lumea ştiinţifică referitoare la modul de evoluţie din prezent cît  şi din viitorul apropiat  a activităţii solare care se pare că nu mai respectă nimic din ceea ce ştiau pînă acum specialiştii în fizica  soarelui. Aceste modificări vor mări numărul atît cantitativ cît şi calitativ fenomenele meteo extreme şi vor accentua numărul de fenomene geofizice în special cutremure,  erupţiile vulcanice şi anomaliile magnetice”, ne-a spus generalul. Furtunile solare pot provoca şi întreruperea sistemului de alimentare cu energie electrică pe timp nedefinit, lucru care ar însemna o catastrofă.

Din păcate, omenirea nu are cum să se apere, deocamdată, de activitatea solară ieşită din comun.

O nouă temă fierbinte pentru conducătorii  lumii: cooperarea cu extratereştrii

PERICOLELE care amenință omenirea, în viziunea OECD: criza financiară, Soarele, sărăcia, Internetul, războiul. Ce este de făcut? 4

Cea mai ”exotică” temă, nedată publicităţii, se referă la modul cum ar trebui recunoscut de cei ce conduc lumea contactul şi cooperarea cu civilizaţiile extraterestre, realizat de zeci de ani, încă din prima jumătate a solului trecut.

”Se pare că din motive deocamdată inexplicabile, contactul s-a realizat într-un mod total dezavantajos cu o civilizaţie ce este deosebit de agresivă  şi imperativă în relaţiile derulate pînă acum cu civilizaţia umană. Se pare totuşi că <Clubul Galactic>, care  gestionează activitatea în această zonă a galaxiei, arbitrează actuala situaţie foarte delicată pentru pămînteni creată de un oportunism comunicaţional excesiv al unor <reprezentanţi> ai Terrei”, a mai spus Emil Străinu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.