Schimbări majore în transportul în comun din Capitală. Amenzi uriașe și reguli stricte
Social Ultima Ora

Pensionarii vor primi carduri gratuite de călătorie pe RATB. Dacă nu le validează la urcare, iau amendă de 500 de lei

Pensionarii care circulă cu autobuzul în Bucureşti riscă amenzi uriaşe, chiar dacă au gratuitate. Societatea de Transport Bucureşti (STB) a modificat regulamentul de călătorie Toţi călătorii, chiar şi pensionarii care beneficiază de gratuitate, sunt obligaţi să valideze cardul de transport pe care îl vor primi gratuit. Cei prinşi că nu şi-au validat cardul vor primi o amendă de 500 de lei. Același regim vor suporta și persoanele cu dizabilități sau revoluționarii. 

Ideea de bază este că toți călătorii care au gratuitate, pensionari, persoane cu dizabilități sau revoluționari, vor primi carduri pe care vor trebui să le valideze la urcare în mijlocul de transport în comun. În caz contrar riscă să fie obligați să cumpere călătorie cu suprataxă de 50 de lai sau amendă de 500 de lei. Călătorii obișnuiți vor circula ca și până acum, cu validare cardului d ecălătorie.

Ce se întâmplă? Transportatorul bucureștean dorește ca prin această măsură să-și poată face o idee generală asupra numărului real de călători pe fiecare rută în parte, în funcție de momentul zilei. Datele vor fi folosite pentru eficientizare transportului public în Capitală.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.