Gabriela Firea promite 20 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Social Politic Ultima Ora

Patriarhul Daniel a devenit cetățean de onoare al Capitalei pentru că a realizat Catedrala Mântuirii Neamului 

Patriarhul Daniel a fost numit cetățean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București, la propunerea primarului Capitalei, Gabriela Firea. Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi „pentru’, cinci voturi „împotrivă’ și cinci abțineri. USR a votat împotrivă.

Propunerea de a-l numi cetățean de onoare al Capitalei pe Patriarhul Daniel a fost făcută de Gabriela Firea, pentru „grija părintească’ a acestuia de a realiza Catedrala Mântuirii Neamului.

„Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru municipiul Bucureşti, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament cât şi un Centru de Conferinţe, toate în incinta Catedralei noi, având în vedere importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României, în special al locuitorilor Capitalei, pentru curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand care în anul 1920 a susţinut că „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor…Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam’, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Citeşte întreaga ştire:Patriarhul Daniel, numit cetățean de onoare al Capitalei „pentru grija părintească” de a realiza Catedrala Mântuirii Neamului

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.