Parcul Drumul Taberei, un spațiu verde modern realizat din fonduri europene
drumul taberei sun
Social Ultima Ora

Parcul Drumul Taberei, un spațiu verde modern realizat din fonduri europene

În ultima perioadă Parcul Drumul Taberei a ajuns pe lista locurilor de agrement care nu trebuie ratate dacă treci prin București. Au fost refăcute spațiile verzi, locurile de joacă nu mai constituie un pericol pentru cei mici, iar noul sistem de drenaj montat va remedia problema inundațiilor.

Parcul Drumul Taberei, un spațiu verde modern realizat din fonduri europene 1

Investiția a fost realizată din fonduri europene, așa că acum parcul este unul dintre cele mai moderne din România.

Pensionarii au fost și ei încurajați să iasă la plimbare și stă stea în natură. A fost amenajată o zonă dedicată șahiștilor, iar stâlpii dinamici au fost reparați, pentru ca trecătorii să se delecteze cu programe de divertismentce au loc zilnic, începând cu orele 19:30. Cei pasionați de sport au la dispoziție o zonă de fitness și terenurile de sport, care acum sunt monitorizate.

Rațe sălbatice și fazani, noii vizitatorii ai parcului

Curățenia și supravegherea sunt factori importanți într-un parc modern, motiv pentru care s-au reparat și igienizat toaletele din parc, au fost aduse toalete ecologice automate și s-a refăcut sistemul de monitorizare video.

Aici și-au făcăut apariția rațele sălbatice și fazanii, semn că zona este primitoare și liniștită. Până la sfârșitul acestui an, se vor finaliza și lucrările la serele, care găzduiesc specii diverse de plante. Pentru climatizarea acestorase folosește un sistem care utilizează energia geotermală, realizată prin intermediul a 224 de puțuri de mare adâncime. Astfel au fost reduse cheltuielile lunare generate de funcționarea serelor.

Parcul Drumul Taberei, un spațiu verde modern realizat din fonduri europene 2

Parcul Drumul Taberei poate oferi de-acum locuitorilor cartierului și vizitatorilor săi o escapadă în natură, cu un gazon permanent întreţinut, zone special amenajate pentru pasionaţii de mişcare în aer liber, locuri de joacă pentru copii, peluze cu trandafiri tapetanţi şi peluze înclinate amenajate cu arbuşti ornamentali.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.