Firea intervine în protestul momentului #șî eu. ”Cine nu recunoaște că e o problemă, e desprins de realitate”
Social Ultima Ora

O firmă a Primăriei București cheltuiește jumătate de milion de lei pentru încă o serbare în Capitală. Beneficiar – o firmă abonată la contracte cu Municipalitatea

O firmă din salba de companii deschise de Primăria București cheltuiește jumătate de milion de euro, plus TVA, pentru încă o serie de concerte și festivități din proiectul ”Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar 2018”, spune g4media.ro. Contractul acordat de Compania Municipală Agrement București SA a fost câștigat de firma ASC Systems COM SRL, o obișnuită a contractelor din bani publici.

O firmă a Primăriei București cheltuiește jumătate de milion de lei pentru încă o serbare în Capitală. Beneficiar – o firmă abonată la contracte cu Municipalitatea

Anunțul de participare a fost publicat pe site-ul companiei pe 4 septembrie, iar nouă zile mai târziu, pe 13 septembrie, contractul era deja atribuit, după cum arată scrisoarea făcută publică pe site-ul Companiei Municipale Agrement București SA.

Valoarea exactă a contractului este de 504.883 lei fără TVA. Evenimentele vor avea loc în perioada 21-23 septembrie, după arată documentația semnată de Diana Sorana Chifa, director general al Companiei Municipale Agrement București SA.

Evenimentul se va desfășura în București, Zona Piața Unirii (Biblioteca Națională – Râul Dâmbovița). Documentația de atribuire arată că ”Proiectul Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar 2018 poate fi considerat un mijloc de promovare a imaginii orașului și a produselor culturale”.

Iată principalele cerințe pentru firma câștigătoare:

  1. Scenotehnică: amplasarea unei scene plutitoare ancorată pe râul Dâmbovița în fața Bibliotecii Naționale pentru concerte muzicale în aer liber.
    2. Sistem sonorizare, iluminare, ecran LED 8×4,5 m, organzirrea de spectacole muzicale, două spectacole pe zi, timp de trei zile
    3. Servicii foto/video
    4. Prezența unei ambulanțe
    5. Concept și declinare grafică.

Ce contracte din bani publici a mai avut firma SC ASC Systems Com SRL

  1. „Festivalul Fulgilor de Nea“, decembrie 2017. SC ASC Systems Com SRL a câștigat un contract de 205.000 lei pentru servicii de sonorizare, de lumini și difuzare live, contract acordat de Centrul de proiecte educaționale și sportive București – Proedus, potrivit Cotidianul.
  2. Spectacolul Harap Alb în Piața Universității

În iulie 2018, centrul ARCUB i-a acordat firmei un contract de 181.000 lei plus TVA pentru amenajarea Pieței Universității pentru Festivalul de Teatru de stradă București B-Fit in the street – spectacolul Harap Alb, potrivit anunțului oficial al ARCUB.

  1. Târgul de Mărțișor

ASC Systems a furnizat servicii de instalare a echipamentului electric pentru 47.886 de lei (10.279 de euro) la Târgul de Mărțișor “București, Inima ta!”, în perioada februarie – martie 2018, potrivit Ziare.com. Organizatorul evenimentului a fost tot Compania Municipală Agrement SA București.

  1. A montat și demontat schelele pentru Târgul de Crăciun din decembrie 2017. E vorba despre celebrul târg anunțat de Gabriela Firea în pline proteste anti-PSD, târg care în cele din urmă nu s-a mai ținut din cauză că protestatarii au dezmembrat schelele ridicate de ASC Systems.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.