Prețul locuițelor crește
Prețul locuițelor crește
Social Ultima Ora

NU CUMPĂRAȚI CASE ACUM! PREȚURILE VOR SCĂDEA CU 30% PESTE DOI ANI

Românii să mai aştepte în continuare până să cumpere o locuinţă, deoarece condiţiile din piaţă arată din ce în ce mai clar că preţurile ar putea scădea chiar cu mai mult de 25-30% în următorii doi ani, spune analistul financiar Iancu Guda, citat de adevarul.ro.

Guda estima, acum două luni, că preţurile la imobiliare o să scadă cu minim 25%-30% în perioada 2019-2020. „Având în vedere noutăţile de pe finalul anului, sunt convins că această corecţie se va întâmpla, scăderea posibilă fiind chiar mai mare”, adaugă el acum. Acum două luni, Guda făcea o listă cu 10 argumente prin care susţinea această scădere a preţurilor, printre care menţiona: finanţarea din ce în ce mai scumpă, măsurile Băncii Naţionale a României de limitare a gradului de îndatorare la credite, scădere abruptă a numărului de imobile vândute, posibila închidere a programului Prima Casă sau faptul că preţul mediu al imobiliarelor a crescut deja cu 42% în ultimii trei ani.

„Scăderea preţurilor la imobiliare cu minim 25%-30% este o corecţie normală (nu o ajustare depresivă), deoarece se construieşte mp (metrul pătrat) cu maxim 750-800 EUR şi se vinde între 2000-2500 / mp în zonele bune din marile oraşe”, conchide Iancu Guda.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.